keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Suvi-Vintage Tallipihalla

Huvi- ja myyntitapahtuma
30.6 – 1.7.2012, klo 11-17
VAPAA PÄÄSY


Tule nuuhkimaan aitoa 1940-luvun henkeä!

Lupa tanssia! Tapahtumassa soittaa lauantaina tamperelainen Seminola-orkesteri, joka soittaa 1920-1950-lukujen tanssimusiikkia. Sunnuntaina tunnelmaa tulee luomaan Trio Nautilus. Eikä hätää, jos et osaa tanssia! Ennen kuin orkesteri aloittaa, on mahdollisuus ottaa osaa pienelle tanssitunnille!

Tarvitsetko kengät, kesämekon tai ehkä uuden nojatuolin? Tapahtuma-alueelta löytyy molempina päivinä klo 11-17 vintagetori, jossa myyjät eri puolelta Suomea myyvät fiinejä herrain ja rouvain vaatteita sekä huonekaluja ja muuta sisustukseen liittyvää tarpeistoa. Sunnuntaiksi klo 11-17 seudun vanhan tavaran myyjät pystyttävät alueelle myös wanhan tavaran torin.

Kiinnostavatko kulkuvälineet? Lauantaina pääset tarkastelemaan velosipedejä eli vanhoja polkupyöriä Vanhat Velot ry:n johdolla. Sunnuntaina paikalle saapuu Tampereen Seudun Mobilistit Ry vanhoine 30- ja 40-luvun ajoneuvoineen.

Vai oletko kiinnostunut sota-ajasta? Hämeenlinnan seudun lottaperinneyhdistys sekä historianelävöittämisharrastajaseurue Etulinja tuovat tapahtumaan 1940-luvun tunnelmaa.

Tallipihalta voi lähteä perinteiselle vossikka-ajelulle ja perheen pienimmät pääsevät ponin kyytiin. Kahvila tarjoaa sumppia, kastettavaa sekä suolaista särvintä.

Mahdollisuus päästä myös valokuvattavaksi aidossa 1940-luvun miljöössä.

Tapahtuman järjestävät suomalainen vintageyhdistys Fintage ry sekä Tallipiha. Lisätietoja www.fintage.net ja fintage miukumauku fintage.net

Yhteistyössä: Hämeenlinnan seudun lottaperinneyhdistys, Tampereen Seudun Mobilistit Ry, Vanhat Velot, Etulinja, Pasi y Maria, Jirina Alanko, Trio Nautilus, Seminola, Humbugi Asuste, Nooran verhoomo.

Lisätietoja: www.fintage.net/blogi/suvivintage

VINTAGEMYYJÄT:
VintagEija’s
Olivia Rouge Shop
Cherise
Vintage Gilda
Nitrobabe & Nitroboy
Linjakas Kallio
Evergreen Garderobi
Tampereen Juhlagalleria
Alles Gute Vintage
Yesterday Once More
Fast’n’Loud
Frau Rosette
Taru
Fintage ry

PS. Tämä pramea herrasmies kyltteineen liikkuu tällä viikolla Tampereen keskustassa. Häneltä saa kysellä Suvi-Vintagesta.


PS2. Mitä ihmettä minä puen tapahtumaan päälleni? 40-lukua pitäisi olla, mutta olisko Tampereen tyyliin vai ihan Hollywoodin?

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Sateinen juhannussunnuntai Tallipihalla

Säiden armoilla olo on tämän työn suola. Ja etikka. Sateista - ja hiljaista - oli tämänpäiväisessä Tallipihan tapahtumassa. Ilahduttavin asia oli karusellin tulo. Se pyörii tästä eteenpäin joka päivä klo 10.30 - 17.30 aina 5.8. asti. Ahdin ipanat ovat sitä odottaneet!






lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksen ruusupaidat

Vanha juhannusruusumme ei ehtinyt avata kukkiaan täksi juhannukseksi (eipä se paljoa koiranputkien seasta näkyisikään). Tyttöjen uusissa paidoissa ruusut sen sijaan kukkivat. Stenzon ruusutrikoo on Fabriinasta.

Halusin tehdä tytöille paidat, jotka sopivat mekkojen alle. Simppelit, joissa on nätit hihat. Kaavasta tuli aika hyvä, vähän täytyy hioa taas seuraaviin paitoihin. Kanttasin pääntiet samalla kankaalla ja hihansuihin surautin saumurilla rullapäärmeet. Hyvin sopivat tarkoitukseensa ja ovat kivat myös housujen kanssa.



Olen ommellut vinon pinon huiveja. Omilla tytöillä niitä löytyy monen värisinä. Tällä hetkellä mieluisimmat ovat toissapäivänä valmistuneet prinsessahuivit. Aretta halusi esitellä niistä omansa, Tuhkimon. Auroralla on Ruusunen, mutta sen esittelyyn tytöllä oli liian kiire.


Takaa-kuvakulmaan Tuhkimo-huivinkin esittelijällä alkoi jo olla liian kiire, anteeksi siis tärähtänyt otos. Ties mitä juhannustaikoja tytöillä on mielessä...


Hyvää Juhannusta!

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Tallipihan juhannus

sunnuntaina 24.6. klo 11- 17



Tallipihan käsityöläiskylä avoinna 11-17. Alueella vierailevia kädentaitajia töineen ja taitoineen.

Elävää musiikkia Trio Nautiluksen tähdittämänä klo 12-16.

Vanhanajan karuselli pyörähtää käyntiin ja pyörii joka päivä 5.8. saakka musiikin säestämänä klo 10.30-17.30.

Terassikahvilassa loimutamme lohta. Lisäksi jäätelöä, vohveleita ja muita herkkuja.

Hevosvaunuajelua klo 11-17 (säävaraus).

Myymälät ja kahvila avoinna.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Huom! Tallipiha on suljettu 22.6. - 23.6.

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Putkihuiveja ja pipoja

Ompelin tämän viikon aikana päivystä myytäviin päähineisiin.

Putkihuiveja:





Neliöpipoja:


Ja peruspipoja:






Niitä löytyy sekä Tallipihan puodista että nettipuodista.

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Lasten Omalla Torilla

Olin tänään Tallipihalla puotivuorossa, mutta pääsin välillä kiertämään Lasten Oman Torin miehen ja ipanoiden kanssa. Ipanoille löytyi paljon leluja ja jokunen vaatekin.

Auroran My Little Ponyt saivat täydennystä, samoin Barbie-kirjasto.


Myyntipaikat ovat ilmaisia ja pienet kauppiaat jaksoivat myydä innokkaasti koko nelituntisen tapahtuman ajan. "Jess, asiakkaita!" ilahtui eräskin reipas poikamyyjä.


Aretta löysi ikioman kännykän ja My Little Ponyja.


Vanhassa tallissa sai kokeilla mehiläisväreillä maalausta ja ihastella eläinaiheista näyttelyä.


Otsolle ostettiin Humbugin musta nahkarannekoru. Myyntivuorossa Nooran verhoomon Noora.


Tallipihalta voi varata erilaisia työpajoja. Tänään polttariseurue askarteli morsiuskruunuja pitsistä Hidas Taikuri Liisan johdolla.






Lasten Omia Toreja tulee vielä lisää tänä kesänä. Tykkään!

torstai 14. kesäkuuta 2012

Kesäkivaa käsillä

Herra Murphy taitaa ironian. Viikon kuluttua Auroran käsitapaturmasta piti alkaa lapsille muutaman päivän kurssi, Kesäkivaa käsillä. Sain onneksi siirrettyä lapset viikkoa myöhempään ryhmään ja Aurorakin uusine, kevyempine lastoineen pääsi osallistumaan. Mukava toimintaterapeutti teki lastan niin, että siitä saa helposti vapautettua etusormen ja peukalon askarteluun ja toipuva pikkurilli pysyy hyvin turvassa lastan sisällä.

Eilen koitti kurssin viimeinen päivä.


Aretta on vielä liian pieni kurssille. Ei tosin omasta mielestään.


Kolmen päivän kurssilla lapset ehtivät vaikka mitä: huovutusta (pallon muotoiset maskotit), kirjansidontaa (omat kesäkirjat), silkkivärjäystä (huivit), telavärjäystä (kassit) ja värjäsivätpä vielä paidat ja pikku pyyhkeetkin. Pienet hippilapset.


Otso kirjoitti jo omaan kesäkirjaansa. Äiti voisi olla tuosta rauhallisuudesta vähän eri mieltä. Hyvä kuitenkin, jos lapsi niin tuntee.


Auroran sormi toipuu hienosti. Haavanhoitoa on kuitenkin jo näille lämpimille ollut riittämiin (aikaisemmin iso haava ja jännevamma Siiri-kissan tassussa ja Viljami-ponin lasinsirun viilto kavion pohjassa). Nyt haavanhoidettaviin liittyi vielä Sulo-kissa parilla pistohaavalla tassussa.


Mutta mikäs kesä se olisi, jos ei sattuisi ja tapahtuisi?

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Lasten Oma Tori ja lelukirppis Tallipihalla

16.6. lauantaina klo 12 - 16


Lasten suositut kesäkuukausien lelukirppikset alkavat!

Lapset pitävät omia myyntipöytiään: käytettyjä leluja, pelejä, kirjoja. Paikat ovat lapsille ilmaiset.

Hevosajelua, ponitalutusta la-su klo 11-17.

Tule kokeilemaan mehiläisväreillä maalaamista (pe-la) klo 11-16: Sulatettavilla mehiläisvahaväreillä maalaamista lapsille ja vanhemmille. Työpajat alkavat tasatunnein ja kestävät noin 30min. Materiaalimaksu 2€. Lisätietoa: www.inkayliharsila.com, inka.yliharsila(at)gmail.com

Näyttely 31.6. asti: Eläimet ja luonto - todellisuudessa & satumaailmassa, vanha talli.

Huom! Lasten Torin ilmaiset myyntipaikat etukäteisvarauksella, lisäohjeet: www.tallipiha.fi /tapahtumat.
Lasten tulee olla riittävän vanhoja voidakseen pitää myyntipöytää tapahtuman ajan.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tunnelmia Mielenkevennyksestä Tallipihalla

Olipas mukava tapahtuma tänään! Paljon tekemistä, paljon väkeä ja sääkin suosi. Sade alkoi sopvasti tapahtuman päätyttyä ja huuhteli tomut Tallipihalta.










Minä sain lainata pientä apulaista ompeluhommiin.