lauantai 15. helmikuuta 2014

Ihan pieniä ompeluksia ja mööpleerausta

Viime aikoina varsinkin makuuhuoneessa on vähän mööpleerattu, joten kurkistetaan peremmälle. Kannoin naulakon alla majailleen rekin varastoon ja laitoin siihen hoitopöydän, aivan lämpimän muurin viereen.


Ompelin hoitopöydän yläpuolelle naulakon hyllynreunaan viirinauhan.Katsokaas, minkä aarteen löysin vähän aikaa sitten kirppikseltä: vanhan ensisängyn! Siinä on joskus ollut pyörät alla, sillä jaloissa on sen näköiset metalliosat. En tiennyt, tulisiko pikkusängylle enää käyttöä, mutta 15 euron hintaan se kannatti pelastaa talteen. Nyt vain puhdistin sängyn ja Mies kiinnitti pohjan uudestaan (tämä toimenpide kannattaa tehdä kaikille vanhoille aarteille, sängyille ja vaunuille, vaikka vaikuttaisivatkin tukevilta). Pyörät siihen voisi taas laittaa jossain vaiheessa alle.


Sänkyyn pitäisi ommella pinnasuoja, mutta ajattelemaani kangasta olikin jäljellä liian pieni tilkku enkä osaa valita toista. Täytyy vähän tuumailla. Siihen saakka virittelin reunasuojaksi lampaantaljan.


Ompelin muutaman pehmosydämen ihanimmista retrokankaista.


Pienen sängyn löydyttyä makuuhuoneeseen kehdolle on ollut käyttöä olohuoneessa ja keittiössä. Kehdon reunaan ompelin myös viirinauhan. Täällä keittiön puolella olen pieniä ompeluksia vähän ehtinyt ommellakin. Ihanan kodikas meininki, kun kehto keinuu katosta ja puuhellassa rätisee tuli. Työhuoneella ehtii puuhata taas sitten joskus.3 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihanan kodikasta onkin,siellä pieni tuhisee ja näkee kauniita unia noin ihanissa sängyissä :)Mukavaa viikonloppua koko perheelle!
Terkuin Nina

Karo-Liina kirjoitti...

Ihanaa mammailua, ihmiselämän hyvä alku on tärkeämpää kun mikään muu! Kiitos myös hyödyllisestä linkistä Käsityöyrittäjen tapaamisen materiaaleihin!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanat sängyt niin teillä kuin pikkuisella...ja tuo hirsiseinä...ja nuo suloiset pienet varpaat♥ tuossa edellisessä postauksessasi.
Onnea teille valtavasti!