perjantai 20. marraskuuta 2015

Vinkeitä heijastinliivejä

Näitä minulla on ollut myynnissä jo viime huhtikuun Tampereen hevosmessuista asti: Vinkeen heppaheijastinliivejä.


Vuoden alussa mietin kovasti, mitä yritykseni kanssa tekisin. Silloin ei ollut kivijalkapuotia ja koko keppihevossirkuskonseptikin oli vasta hajanaisina ajatuksina ja ensimmäisinä banderolleina olemassa. Takana oli räntäsateinen joulukuu Joulutorilla ja usko ja jaksaminen omaan yritykseen oli koetuksella. Päätin kuitenkin jatkaa ja pääknupissa kihisi uusia ideoita. Mitä niistä lähtisi toteuttamaan?

Yhden asian tiesin: haluan pysyä positiivisena. Huomasin ympärilläni paljon kyynisiä ihmisiä, kipinän kadottaneita yrittäjiä. Heitä, joilta ilo oli hukassa. Heitä, jotka menevät siitä, mistä aita on matalin. heitä, jotka eivät kuitteja kirjoittele tai alv-ilmoituksia täyttele. Halusin elämääni positiivisia yrittäjiä, lähelleni heitä, joilla positiivinen asenne yhdistyy ammattimaiseen yrittäjyyteen. Heitä, joiden usko tulevaisuuteen ei lannistu byrokratiaan. Listasin itselleni muutaman ja mietin, keiden kanssa olisi realistista kokeilla yhteistyötä. En tiennyt, kuinka lähtisimme yhteistyötä kokeilemaan saati mikä olisi yhteistyömme lopputulos. Tärkeintä olisi kulkea pätkä polkua yhdessä, oppia toisiltamme, keksiä yhdessä jotain uutta.

Niinpä päädyin ottamaan yhteyttä Vinkeen Kreettaan. Ihastelin jo aiemmin Vinkeen heijastinliivejä, mutta niiden hahmoista puuttui yksi: hevonen. Päätimme siis Kreetan kanssa hahmotella yhdessä heppahahmoa liiveihin. Aluksi oli vaikeaa löytää yhteistä näkemystä, sillä Vinkeen hahmojen ilme eroaa aika lailla omien keppiheppojeni ulkonäöstä. Kommunikoimme lisäksi netin välityksellä piirretyillä ja kuvatuilla kuvilla, sillä välimatkan takia emme päässeet tapaamaan kertaakaan. Kuinka ihmeessä saisimme hahmon meille molemmille sopivaksi?

Kuva kuvalta, viesti viestiltä heppa alkoi hioutua. Lopulta ehdotin hepalle leikkiinkutsuilmettä ja se oli siinä! Iloinen heppa, kiltti heppa, heppa jonka ilmeessä oli jotain samaa kuin Vinkeen muidenkin hahmojen, mutta jonka harjassa ja asennossa on minun koukeroisuuttani. 


Meille ehti kesken suunnitteluprosessin tulla lainavauva ja toinen samantapainen yhteistyöprojekti siirrettiin toisen yrittäjän kanssa hamaan tulevaisuuteen. Heppaliivit kuitenkin saatiin suunniteltua valmiiksi ja Vinkee teetti ne omassa yhteistyöompelimossaan. Vinkeellä on näihin heijastinliiveihin hyödyllisyysmallisuoja ja oma valmiiksi hiottu markkinoilletuontiprosessinsa. Liivit ovat CE-hyväksyttyjä, turvallisia, pestäviä ja kestäviä.

Teimme myös oman heppaversion aikuisten heijastinliiveistä. Kaikkia liivejä saatiin ensimmäinen erä valmiiksi huhtikuussa olleille Hevoset 2015 -messuille. Hepasta tehtiin kahta versiota: lilapohjaista tavallista heppaa...


... ja keltapohjaista sirkusheppaa, jota on myynnissä vain minulla.Tänä syksynä heppaliivistä tuli markkinoille vielä kaksi uutta väriä: pinkki ja vihreä.


Lasten heppaliivit ovat saaneet ihastuneen vastaanoton. Helsinki International Horse Showssa lämmitti erityisesti jonkun ihmisen huudahdus: "Onpa sillä hepalla ihana ilme!"

Heppaliivejä saa verkkokaupastani, puodiltani, Vinkeen verkkokaupasta ja tietysti myös muilta Vinkeen jälleenmyyjiltä.

Opin Kreetalta ihan valtavasti. Kreetan ilo ja lämpö on tarttuvaa, mutta iloisten silmien takana on harkitseva bisnesäly. Sitä ihailen erityisesti, sillä itselleni on vaikeaa rauhoittua luovan hulluuden riemusta todella tärkeään harkitsevuuteen ja suunnitelmallisuuteen siinä vaiheessa, kun prototyypistä pitää alkaa suunnitella sarjavalmistusta.

Nyt on markkinoilla siis todella suloinen, turvallinen heppaliivi. Minulle oli iso ilo tutustua Kreettaan, joka tekee työtään suurella sydämellä ja katse kaukana horisontissa. Tänä vuonna Vinkee on aloittanut kansainvälistymisen ja sillä on jälleenmyyjiä nyt Ruotsissa, Hollannissa ja Saksassa.

Meidän heppamme maailmanvalloitusreissussa!

Ei kommentteja: