keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Puotielämää: syyskuu

Olen tehnyt syksyn töitä niin tukka putkella, että bloggaaminen on jäänyt tosi vähiin. Vaihdoin kesällä verkkokauppa-alustaa ja vaihdon jälkeen nettipuoti hiljeni. Eikä edes hiljentynyt, vaan kuoli. Se oli hipihiljaa monta kuukautta, kunnes aloitin Fonectan kanssa Google-kampanjan. Tietysti olen promonnut verkkokauppaani myös syksyn myyntitapahtumissa, puhunut ja jakanut osoitetta ja alekoodeja. Nyt nettipuoti tuntuu heränneen taas henkiin ja minä uskon olevani oikeilla jäljillä sen kehittämiseksi oikeaan suuntaan.

Syksyn aikasyöppöihin kuului myös kauppa-auto vikoineen. Syyskuussa minulta jäi monta myyntitapahtumaa väliin automurheiden takia. Kaiken kruunasi tulipalo konehuoneessa. Auto saatiin kuntoon ja kulkemaan taas ja nyt se onkin entistä ehompi.

Puotiin päätin yllätysvilkkaan kesän jälkeen panostaa. Tiedän, että kesällä siellä käy paljon ulkopaikkakuntalaisia ja että muun vuoden puotini on oman paikkakunnan asukkaiden varassa. Syyskuussa hiljenikin kesän jäljiltä - mutta niin minun sesonkiluonteisella alallani kuuluukiin. Siispä käytin hiljaisen ajan hyödyksi ja laajensimme myymälätilan tuplamittoihin heti syyskuun alussa.

Muistelenpa siis puodin vaiheita vielä :)


Tässä on vielä muutama kuva syyskuun ensimmäiseltä päivältä. Puodin koko oli 12 m2. Työhuone oli mukavan kokoinen, mutta liiketilasta jäi käyttämättä iso osa, toimisto. Enhän minä sellaisessa koskaan istunut!


Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kaadettiin Miehen kanssa pari seinää.


Laajentamisen jälkeen oli valoa ja tilaa hengittää! Puodin neliöt tuplaantuivat.


Hain kalusteisiin täydennystä Ikeasta ja omaksikin yllätyksekseni päädyin vaaleanpunaisiin hyllyihin ja pöytiin.


Työhuone muutti entisen toimiston paikalle ja puodin suoraan yhteyteen.Syyskuussa sain teippaukset puodin ikkunoihin ja valomainoksiin.Syyskuun muutoksiin kuului myös harjoittelija Paulan astuminen kuvioihin.


Puodilla järjestys elää koko ajan vähän ja varsinkin jokaisen messureissun jäljiltä olen järjestellyt kalusteita ja tuotteita uudestaan.


Syyskuu oli myynnillisesti katastrofi ja valmistauduin jo henkisesti laittamaan lapun luukulle ja hanskat naulaan, jos lokakuun tapahtumat eivät onnistuisi. Verkkokauppa eli miinuskauttaan ja syyskuun myyntitapahtumat jäivät väliin, mutta puoti toi sen verran, että vyötä kiristämällä pärjäsin. Lokakuuhun siis lähdettiin jännityksellä - mutta se ei pelaa, joka pelkää.

Ei kommentteja: