maanantai 27. kesäkuuta 2011

Konttori

Askartelin ex- lasten- ja työhuoneeseen ilmoitustaulun. Nyt kun isommat lapset asuvat omissa huoneissaan ja ihka oikea ompelulle pyhitetty työhuone on valmistumassa yläkertaan, tämä huone saa nimekseen konttori (mies oli tosin remontissa kirjoittanut hiottaviksi irroitettaviin listoihin "Vaavinkaishuone", liiks! - silloin ennen Arettaa). Aretta tosin tulee tähän vielä asumaan, mutta nukkuu toistaiseksi makuuhuoneessa. Konttori on makuuhuoneen yhteydessä ja tulee jatkossa olemaan vanhempien kotitoimistona.
Wanha Konttori-kyltti on kirppislöytö, joka on jo vuoden verran odottanut paikkaansa.


Kirppikseltä olen löytänyt myös Tampereen kartan 60-luvulta.


Päällystin ilmoitustaulun tummanvihreällä jäävelourilla (hankala kuvattava!). Retrot matkailukortit ovat Tallipihan puodista Taikaviitan valikoimista. (Joo-o, työpaikalla riittää houkutuksia!)


Pankkiirinlamppu löytyi Prismasta. Meillä oli edellisessä Kodissa paljon wanhoja valaisimia, mutta tähän taloon teimme periaatepäätöksen käyttää vain uusia. Paksu pahvinen wanha kynäpurkki on kirppislöytö, kuvana Nooan arkki. Löysin noita useamman ja raaskin kuin raaskinkin viedä muutaman Tallipihan puotiin myyntiin. Karttapallo on kirppislöytö, kirjatuki.


Ihanan kirjoituspöydän olen ostanut 90-luvulla tamperelaisesta osto- ja myyntiliikkeestä. Silloin niitä oli Satakunnankadulla vieri vieressä, nykyään on kato käynyt. Tuoli on ikealainen ja palvellut pian vuosikymmenen. Ostimme joskus tähän useamman päällisen varalle, yksi beige odottelee vielä avaamattomassa pakkauksessaan. Tämä valkoinen on ollut yllättävän mieluisa minulle valkoallergiselle värien ystävälle.

Huoneessa on myös kapea kirjahylly, joka on toistaiseksi täynnä lasten kirjoja. Se tulee konttorikäyttöön myös ja sen päälle haluaisin löytää karttapallo-valaisimen. En ole aikoihin nähnyt niitä missään, kai niitä vielä saa?
Our home office, where I made new memo board.

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Voi noita teidän hirsiseiniä! Ihan pitää huokailla.
Ne luo sellaista levollista, turvallista tunnelmaa.

Katja kirjoitti...

Tunnelmallinen nurkkaus. Maapalloja näkee joskus kirppareilla, vanhoilla kartoilla olevia saisi ihan muutamalla eurollakin.

ulla kirjoitti...

Kaunista!

Jasmiina kirjoitti...

Kiitokset :)

Hirsiseiniä rakastan ja niistä on aikoinaan miehen kanssa haaveiltu. Näille ei ole tehty muuta kuin nypitty pinkopahvinnaulat ja harjattu & imuroitu. Tämä konttorin nurkka oli huonokuntoisin koko talossa, mutta päästiin ilman hirrenvaihtoa.

Karttapallo pitäisi löytää uustuotantona, mielellään tuollainen ruskean sävyinen kuin tuo kirjatukikin.