keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Iso J

Käsityöyrittäjällä se on alkanut jo, iso J, joulu. Kuljetusfirmat tuovat sitä pahvilaatikoissa ja ompelukoneeni Beatrice tekee sitä metrin toisensa jälkeen punaisena tikkinä. Lapset ovat laatikoista riemuissaan, koiraa laatikoita tuovat kuskit epäilyttävät. Maalla vahtikoira saa olla vahtikoira, vakuuttaa haukullaan ja käytöksellään: "Tänne ei ole luvattomasti asiaa".


Puodilla kaikille laatikoista paljastuville ihanuuksille pitää löytää paikka.


Mutta mistä? Pikkuinen puoti on tavaraa pullollaan. Päätimme puodin kanssani jakavien Nonon Marin ja Taikaviitan Tarjan kanssa pitää pian yhteisen siivous- ja uudelleenjärjestelypäivän, jotta jouluihanuuksille saadaan arvoistaan tilaa ja puotiin pientä uudistusta.


Minulla tulee ensi vuoden alussa kaksi vuotta täyteen Tallipihalla. Ala ei ole helppo ja leipä on tiukassa, joten monen yrittäjän taival jää lyhyeksi. Nyt vasta minäkin uskaltauduin teettämään mainostoimistolla puodille Ahdin tilan kylttejä.Mietin vielä tähän asti yritykseni nimeäkin. Ahdin tila on hevosyrityksen nimi - josta vain sitten tulikin jotain ihan muuta. Tuotteissani lukee "Käsintehty Ahdin tilalla" ja olen miettinyt myös sen muuttamista tuotenimeen tai uuteen yrityksen nimeen, ehkä tekstin vaihtamista englanninkieliseksikin. Kuitenkin asiakkaiden on ollut helppo ymmärtää, että Ahdin tila on pieni maatila, jonka työhuoneella emäntä tekee käsitöitä myyntiin. Myös simppeli tuotelappu on saanut kiitosta, se erottuu niin monista JummiJammeista, HassuHissuista ja KeltaisistaEläimistä (en todellakaan tiedä, onko juuri näitä oikeasti olemassa - sori vaan, jos on!). Sopii jotenkin suomalaiseen suoruuteen ja tuntuu olevan turisteille sopivan eksoottinen. Niinpä käsityöyrityksenäkin Ahdin tila saa edelleen olla Ahdin tila.


Viime viikonlopun vipinä tuntui todella mukavalta hiljaisen syyskuun jäljiltä. Muistutti lähestyvästä joulunalushulinasta ja paketoinpa muutaman ostoksen jo joulupakettiinkin. Tampereella on luvassa paljon kivaa joulunalusajaksi, toimijat tekevät tänä vuonna ihan ennennäkemätöntä yhteistyötä. Hauskaa olla tässä mukana, tonttuna Tampereella!

Emännän puotinsa portailla kuvasi erään tapahtumassa myyjänä olleen poika lennokkipalkalla. Kiitos E!

Pahvilaatikoista purettuja ihanuuksia päivitän nettikauppaan. Sinnekin täytyy vielä tehdä joululle oma osastonsa, mutta muita uutuuksia sinne jo päivitinkin. Lisääkin vielä tulee... Tästä pääset kurkkimaan, tervemenoa!

Ei kommentteja: