lauantai 19. tammikuuta 2013

Kuukauden heräteostos: katto

Minun piti kurvata tyttöjen kanssa neuvolasta ruokakaupan kautta kotiin. Vahingossa käännyinkin neuvolan parkkipaikalta suoraan kotia kohti ja suunnittelemani pikkukauppa jäi vastakkaiseen suuntaan. Päätin siis poiketa pikkukaupan sijaan matkan varrella olevaan markettiin.

Marketin aulassa jaettiin kattoesitteitä. Nappasin esitteen telineestä, koska kattoremontti on meillä edessä muutaman lähivuoden aikana. Nuori myyjä tajusi iskeä ja toi minulle vielä lisää esitteitä, jututti kattoremontin tarpeesta ja ajankohdasta. Olen aina ajatellut, että kattoremontti tehdään ilman muuta lämpimänä vuodenaikana, mutta myyjät olivatkin etsimässä nimenomaan talviasiakkaita. Katto voidaan uusia, oli vuodenaika mikä hyvänsä ja talvella vesisateen riskikin on olematon.

Nyt nimet ovat paperissa ja kattoremonttiviikko sovittuna. Ennen kevättä!


Nämä suunnitelmakuvat ovat vuodelta 2007. Ne ovat hieman eläneet vuosien varrella, mutta Suunnitelma A on ollut punertava tiilikatto. Välillä innostuimme jo selvittelemään kuparikaton hintaa (Peppi Pitkätossun Huvikummussakin on!), mutta sen saimme unohtaa: hinta on n. viisinkertainen tiilikattoon nähden.


Talon vanhassa osassa on 30-luvulla asennettu tiilikatto. Se alkaa olla elinkaarensa päässä. Laajennuksessa ja uusitulla kuistilla on toistaiseksi huopa, väliaikaisratkaisuna tiilikattoa odotellessa.


Taloa tulee kiertämään avokuisti. Siihen suunnittelemme laittavamme pronssinsävyisen valokatteen. (Sitä testasimme hevosten säänsuojakatokseen: muuten hyvä, mutta mikä vimmattu määrä pultteja ja muttereita!) Kuisti on työjärjestyksessä odottelemassa kattoremontin ja toisen ulkomaalikerroksen jälkeen. Taidanpa siis tietää, mitä teen ensi kesänä. Hei vaan taas, Maali Suti! Ei ehtinyt kyllä tulla yhtään ikävä, mutta eiköhän me taas yksi kesä yhdessä hengailla...kattoremontin arviokäynnillä marmatin nykyajan kiiltäviksi käsitellyistä kattotiilistä. Rakastan vanhoja, sammaleisia tiilikattoja. On vaikea kuvitella omaa taloa auringossa hohtelevalla tiilikatolla (vaikka auringossa hohteleva kuparikatto houkutteleekin). Marmatus kannatti, sillä muutaman päivän päästä myyjällä oli tarjota myös mattapintainen vaihtoehto. Se meille tulee.

Ei kommentteja: