maanantai 25. toukokuuta 2015

Oman kylän Rompetori Vatajalla

Lauantaina oli ohjelmassa oman kylän vuosittainen suurtapahtuma, perinteinen Rompetori. Tätä tapahtumaa on yleensä helle hellinyt, mutta tänä vuonna saatiin rankkasadetta ja myrskytuulta.
 
Aamulla koko Ahdin perhe vietti vesisateessa reippaan aamujumppatuokion, kun lampaat eivät olleet innokkaita lähtemään mukavasta pihatostaan maailmalle. Näitä vanhoja uuhia ei niin vain jalliteta ja yllättävän vahvoja ketteriä ovat, kun sen pään ottavat. Kuljetusvaunuun ne kuitenkin saatiin ja perillekin ennen tapahtuman alkamista. Paikalla tosin odoteltiin rankkasateen laantumista ennen aitaukseen laittoa. Kanat eivät tuntuneet olevan pikku retkestä moksiskaan.
 

Ipanoille pystytettiin oma kirppisteltta. Sateen loputtua nousi kuitenkin niin hurja tuuli, että teltasta oli pakko poistaa seinät ja samalla ipanoiden pöydästä kaikki kevyemmät tuotteet. Eipä moni asiakaskaan kyllä säätä lähtenyt uhmaamaan. Sitkeästi ipanat kuitenkin pöytänsä hoitivat ja säntäsivät vuorotellen lelu- ja lakuostoksille, kun jonkin lantin kassalippaaseensa saivat.


Kasasin pellolle myös esteradan keppihevosille. Pelto oli melkoisen kurainen rankkasateen jäljiltä ja tuuli niin kova, että kaatoi esteet. Yksi pieni, innokas tyttö myrskyä kuitenkin uhmasi ja tuli radalle varta vasten oman kepparinsa kanssa. Lainakeppareillekin riitti muutama liikuttaja, joten turhaan ei rataa pystytetty.


Kauppa-autoon laitoin sateen laannuttua tihkuksi myyntikatoksen. Tuulenpuuska pääsi kuitenkin yllättämään ja rikkoi katoksen, samassa rytäkässä raapiutui maaleja auton kyljestä. Oli siis parempi koota katos pois, kääntää auto jatkaa myyntiä vain takaluukusta. Asiakkaita kauppa-autolla oli koko päivänä vain kaksi.


Vahvasti persneton puolelle meni siis Ahdin tilan lauantai, mutta aikaisempina vuosina sään suosiessa tämä on ollut minulle myynnillisesti ihan hyvä tapahtuma.

Pääasia on kuitenkin osallistua kotikylän yhteiseen ponnistukseen edes pienellä, mutta sitäkin värikkäämmällä panoksella. Tämän tapahtuman eteen tehdyt talkootunnit ovat kyläläisillä lukemattomat, hatunnosto jokaiselle osallistuneelle!

2 kommenttia:

Aila Jeskanen kirjoitti...

Oltiin tulossa Tuiren kanssa, mutta mä luovutin ensin kun mulla on törkee kesäflunssa. Tuire mietti vielä hetken, mutta päätti olla lähtemättä. Oltais vaan saatu juosta tavaroiden ja teltan perässä. Ehkä ensi vuonna. Tapahtumana tuo on kiva, mutta tänä vuonna sää vei voiton

Jasmiina kirjoitti...

Tosi vähän oli kauppiaita ja asiakkaitakin vain kourallinen. Teidän (ja mun) asiakaskunta puuttui kokonaan, ihan oikea päätös siis teiltä :) Paremmalla kelillä taas!