maanantai 7. marraskuuta 2016

Ompelukonelaukkunukkekodit

Ompelukonelaukkunukkekodit ovat muuttaneet tyttöjen huoneisiin ja päässeet leikkeihin. Näihin on suunnitteilla vielä takat ja tietysti kalusteita, mutta eiväthän nukkekodit ole koskaan valmiita. Nämä oli loppujen lopuksi tosi simppelit tehdä, ainoastaan vesiaineen kanssa sain harmaita hiuksia ja nuo vähäiset sähköt koettelivat pinnaa. Miten nukkekodin sähkösysteemit voivatkin nyt ledien aikana olla ihan kökköjä! Näitä on jo korjailtu ja haettu Motonetista uusia sulakkeita ja niiden lamppujen omat tarrat eivät millään meinaa pysyä seinissä. Täytyy myöhemmin keksiä paremmat valaistussysteemit, tätä nukkekotien perinteistä lamppu-kisko-muuntaja-hässäkkää en suosittele kenellekään.

Mutta tässä ne nyt ovat!


Nämä punaiset Singerin ompelukonelaukut ovat täydellisetLampiin tein veden Solid Water -vesiaineesta. Mokoma tökötti otti lähes 48 tuntia kuivua (ohjeen mukaan 24 - 36 h) ja kuivumisaikaan tuntui vetävän magneetin tavoin puoleensa jokaisen pölyhiukkasen ja koirankarvan taloudestamme. Jos siis aiot vesiaineen kanssa läträtä, suojaa aine kuivumisaikana huolellisesti pölyltä - toisin kuin minä. Hidas kuivuminen myös toi mukanaan ongelman: aine lähti imeytymään aluskankaisiin ja laukun pahviin ja levisi. Tein ensin ohuen kerroksen lammen pohjaan ja se onnistui hyvin, mutta toinen kerros lähti pohjakerroksesta huolimatta imeytymään. Ehkä ensimmäinen kerros olisi vaatinut vielä yhden bonusvuorokauden kuivuakseen kunnolla. Imeytin kuivumisaikana talouspaperiin karkaavaa nestettä. Asetonilla sain lopuksi pelastettua pahimmät läikät nurmikkokankaasta.


Kuivuttuaan tämä vesi on kyllä melkoisen ihanaa. Löytyisiköhän vastaavaa ainetta, mutta nopeammin kovettuvana? Luulisi hartsia löytyvän. Täytyy varmaan tutkia vaikkapa automaailmasta.


Olen bongannut molemmille tytöille pienet pöydät nukkekotien alustoiksi ja maalannut ne. Auroralla on tämä jäkälänvihreä. Laatikoihin sopivat vaihtokalusteet ja -asukkaat.
Seuraavaa miniprojektia aloittaessani olen taas viisaampi. Tyytyväinen olen kyllä näidenkin lopputulokseen ja tärkeintä on, että tytöt ovat näistä riemuissaan.

1 kommentti:

Emskupemsku kirjoitti...

Aivan ihana idea! Mistä tuollaisia ikkunoita löysit? Meillä on edessä äitini perintöpiironkiin isohko nukkishuone, ostin sinne hipaisukytkinledin kattoon yleisvaloksi mutta tuollaiset pienemmät on kyllä söpöjä <3 Motonetiin siis testaamaan!