perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulun ihme: porraskaide

Kuusi vuotta sitten kaksi isointa ipanaa muutti omiin huoneisiin talomme laajennusosaan. Silloin portaissa oli väliaikaisesti raakalaudasta tehty kaide. Tuo väliaikaisuus venähti kuudeksi vuodeksi ja kaiteesta on tullut meille oma vitsi: se on valmis aina ensi jouluksi.

Arvatkaapas mitä! Kaide on valmis nyt, täksi jouluksi! Siinä on jopa jouluköynnös, jonka olen nauraen luvannut siihen viritellä Suurena Avajaisjouluna.


Tästä kaiteenrakennus syksyllä lähti. Kaidetarpeet hankittiin Bauhausista.

Teimme kaiteen kertaalleen ja jotenkin se ei vain näyttänyt hyvältä. Jätimme kaiteen maalaamattomana odottamaan, että keksisimme korjauksen. Lopulta sen keksimme ja keksittyämme tuli heti uutta puhtia maalaushommiin.Ala-aulan läpi kulkiessa on ihan juhlallinen olo. Täällä on valmista! Kaiteen juurelle kotiutui hauska Amerikan postilaatikko tänä syksynä. Sen kautta kulkee perheen sisäinen posti ja nyt joulun alla postia kuljettavat myös tontut Korvatunturin suuntaan ja takaisin.Kirppikseltä löysin myös aulaan sopivan peilin. Tämä löytö oli vielä avaamattomissa kääreissään. Juuri sopiva haarniskan viereen.Seinä portaiden vieressä on yli viisimetrinen ja se on tähän asti näyttänyt todella tyhjältä. Olen suunnitellut seinälle valokuvia kehyksiin, mutta mittasuhteet kaipaavat myös jotain suurempaa. Se suurempi odotteli minua missäpä muuallakaan kuin kirppiksellä: kaunein näkemäni ryijy. Tähän aikaan vuodesta valokuviin on melkein mahdotonta vangita värejä täydessä loistossaan - ainakaan kännykän kameralla. Tämäkin ryijy on livenä vielä kauniimpi, upea sävykkään oliivinvihreä josta ruusut nousevat kirkkaina esiin. Kaunis, kaunis! Taitava on ollut tekijä ja suunnittelija.
Nyt päästiin aloittamaan yläaulan sisustaminenkin. Ompelin sinnekin laskosverhot vanhoista pitsilakanoista. Kesällä löysimme rompetorilta satumaisen kukkalampun, se sai kaverikseen vanhan, siron, kirppikseltä löytyneen sohvan.


Olohuoneen puolellakin on taas jotain pientä tapahtunut, teen siitä myöhemmin oman postauksensa. Keskitytään nyt vain ihailemaan tuota olohuoneeseenkin näkyvää kaidetta (ja ryijyä) :)Tänä jouluna ei kukaan saa kaiteesta tikkuja käsiinsä. Voi joulun ihmettä!

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onpa komea ryijy, todella kaunis. Ja niin on kaidekin, tykkään tuosta tummaksi värjätystä puusta. Hyvää joulua.

sylvi kirjoitti...

Ksunis kaide, Hyvää joulua ❤

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos ja hyvää joulua <3