sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Vaihtotorilla

Tallipihan vaihtotori jaksaa hämmästyttää. Tapahtuma on täysin ei-kaupallinen ja sen tarkoitus on vain ja ainoastaan kierrätys. Tapahtuman järjestäjänä on Tallipihan luovat taitajat Ry, eli me kaikki Tallipihan puodeissa toimivat kädentaitoyrittäjät. Vanhassa tallissa on oivallinen tila pöytineen, yrittäjiltä löytyy lisäksi rekkejä ja henkareita.


Näin homma etenee:

1. Kolppaa kaappis. Jos löytyy siistiä ja ehjää tavaraa (esim. pientä kodin tavaraa, kirjoja, lehtiä, leluja tai vaatteita), jolle sinulla ei enää ole tarvetta, tuo se mukanas. Voit tulla myös ilman tavaraa, kahta kättä heilutellen.

2. Laita tuomasi tavarat niille varatuille paikoille. Vanhaan talliin on kyltein merkitty paikat, esim. naisten vaatteille ja keittiötavaralle. Voit myös tuoda tavarat Tallipihan vapaaehtoisille, jotka tunnistat selän tekstistä.

3. Katsele pöydät ja rekit. Ota mukaasi, mikäli löydät itsellesi tarpeellista tavaraa. Mitään ei ole pakko ottaa, voit siis joko vain tuoda tai viedä. Eikä tuotavan ja vietävän tavaran tarvitse olla saman arvoista.4. Jos kätköistäsi löytyi poistettavia loisteputkia tai sähkölaitteita, ne voi tuoda niille varattuihin laatikoihin. Sähkölaitteita emme voi ottaa vaihtotorin puolelle.

5. Viheltele mennessäs. Päivän ekoteko on tehty. Voit poiketa puodeissa tai kahvilassa.

Tallipihan luovat taitajat lajittelevat vaihtotorilta yli jääneet tavarat: huonoimmat asianmukaisiin jätteisiin ja siisteimmät Kontille. Pirkanmaan jätehuolto vie punaiset loisteputki- ja sähkölaitelaatikot mennessään.

Ensi syksynä kierrätetään taas!

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

Tää on kyllä nerokasta! :) Pitäisi ehkä järjestää joskus samanlainen tapahtuma jossain. Aika paljon tulee kuitenkin itsekin vietyä tavaraa lahjoituskirppareille, UFFille ym. kun ei jaksa itse pitää kirpparia - mutta mielellään antaisi tavaran jollekin sitä tarvitsevalle suoraan. Ja että saisi sitten ehkä itsekin jotain, ihan ilmatteeks! :)