sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kyllä se on kevät!

Tänä vuonna ei ole tarvinnut pukeutua pilkkihaalareihin maaliskuussa. Tänään paistoi aurinko ja ilmassa oli kevään tuntua. Bongasin ensimmäiset joutsenet ja leskenlehdet. Eläimet nauttivat selvästi, kanatkin viihtyivät pihalla.
Harjasin Okun tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna ulkona sillan kupeessa.


Possu Orfkin innostui ulkoilemaan. Se ei todellakaan joka päivä ole talven aikana kärsäänsä talvihuvilansa ulkopuolelle pistänyt.

Vähän aikaa sitten siltä piti leikata sorkat, sillä ne eivät ole talvella kuluneet yhtään, kasvaneet vain. Vähän meitä Miehen kanssa epäilytti, mutta hyvin sujui: toinen rapsutteli possua harjalla ja toinen leikkasi sorkat oksasaksilla. Possu Orf ei ollut moksiskaan.

  
Betty lähti meiltä tällä viikolla ja tänään tyhjensin sen karsinan. Pidin karsinaa varmuuden vuoksi muutaman päivän lähdön jälkeen valmiina siltä varalta, että Betty palaisi bumerangina. Se on nimittäin karkaamisen mestari ja tykkää irti päästyään juoksuttaa ihmisiä kunnon lenkin. Muitakin kepposia se pörröisessä päässään kehittelee. Tallihommiin olen päässyt pikku apulaisen kanssa: tallissa on mukavan viileää ottaa päiväunet vaunuissa.


Okun ratsastuksesta minulla on ollut kuukauden mittainen mammalomatauko. Tänään kapusin taas satulaan ja Okulla riitti virtaa! Mukavasti se kuitenkin malttoi kuunnellakin, vaikka vauhtia, pukkeja ja kompurointia riittikin. Okun kohellus on muuttunut entisestä paniikista positiivisempaan: energiaan ja intoon.


4 kommenttia:

piaeliina kirjoitti...

Kiva katsoa sun kuvia. Mullakin on tänään hevosaiheinen blogikirjoitus. Pääsin kanssa hevosen selkään tänään, minulta vaan puuttuu tuo taito ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi, ihanat ihmiset ja eläimet. Mutta possu on sairaan lihava, lyhentää varmasti aika paljon sen elinikää tuollainen ylipaino.

Jasmiina kirjoitti...

Possu on rodultaan aasialainen roikkovatsasika ja massan kerääminen on jalostettu ominaisuus. Patoihin nämä ovat alunperin päätyneet ennen kuin ylipaino on tehnyt tuhojaan ja lyhentänyt elinikää. Aikuisia yksilöitä ei nykyään paljoa näy, varsinkaan karjuja.

Minipossuista haaveilevien pitäisi muistaa, että se pieni porsas kasvaa vajaassa kahdessa vuodessa isoksi ja elää tätä isoa elämäänsä jopa yli 20 vuotta. Aasialaisen roikkovatsasian normaalipaino aikuisena on n. 70-90 kg ja tuohon haitariin karju Orf vielä mahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Eli sulla ei ole hajuakaan minipossuista, eikä vietnamilaisista roikkovatsasioista ainakaan noiden lausuntojen perusteella.