keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Syksy tuli talliin

Vielä hetken jatkuu laidunkausi. Tänä aamuna maa oli niin kuurassa, että ensimmäistä kertaa hevoset viettivät aamupäivän hiekkatarhassa.


Syksyn saapumisessa on hevosten kanssa parasta, kun ötökkäloimista saa luopua. Kesäihottumaisen Okun häntä ja harja ovat loimien ja huppujenkin alla harventuneet taas tänä kesänä, mutta ihan täyskalju se ei sentään ole.


Kesän aikana pesin tänäkin vuonna tallin painepesurilla. Viime vuonna kalkitsinkin, tänä vuonna sitä ei tarvinut tehdä.Tallipihan kanat muuttivat talliin jo pari viikkoa sitten. Syksyn ensimmäiset asukkaat.


Nopeasti kanarouvat näyttävät kotiutuvan.


Lampaat viettävät vielä yöt sillanalusaitauksessaan. Sillan alla olevassa kolossa on roimasti olkia, siellä lampaat viihtyvät huonolla ilmalla.


Possu ei viileinä päivinä juuri kärsäänsä näytä. Silläkin on mökissään olkipesä.


Toissa yöksi luvattiin sateen perään pakkasta. Oli aika laittaa hevosille karsinat yöpymiskuntoon.


Varsinkin Viljami oli onnellinen talliin päästessään. Se kipitti juoksuaskelilla sisään ja piehtaroi ensi töikseen. Puurokin taisi maistua sisällä paremmalta. Ja ainakin sen sai syödä rauhassa Okulta.


Nyt tuntuu taas mukavalta, kun tallissa on elämää. Viimeistään lokakuussa sinne muuttavat myös possu ja lampaat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat heppapostaukset taas! Kiitos! Viljamin hassu vaaleanpunainen kielenkärkikin kurkkaa ekassa kuvassa :D
Meilläkin hepat viettivät pari sadepäivän jälkeistä yötä sisällä. Yöksi vielä silti ulkoilemaan niin kauan kuin ei suinkin.
Pikkukeppareilla ei tosiaan ole kiire, ja mä olen aivan avuton lähettämään mitään kuvia mitenkään. Paitsi paperiversioita postitse. Mut yritän jos saan pojat avittamaan ATK-avutonta äitiään sähköisten versioiden lähettämisessä.
T.Paula

Ps. Täytyy yrittää hankkiutua tampereelle joulun alla

Jasmiina kirjoitti...

Viljami on nyt tosi pirteässä kunnossa. Kengät laitettiin kesän jäljiltä tällä viikolla, jospa vähän varjelisi jalkoja. Maha on melko pyöreä, mutta hyvä niin :) Saa ne kuvat laittaa etanapostillakin, vaikka äkkiäkös teinit ne sulle sähköpostin liitteiksi laittaa.