tiistai 28. marraskuuta 2017

Viikonloppu Tallipihan joulussa


Ei taitaisi tulla joulu minulle ilman Tallipihaa. Viime joulun alla kävin vain yhdessä myyntitapahtumassa ja se oli Tallipihan joulu. Tänä vuonna olen Tallipihalla kaksi viikonloppua. Olipa ihana nähdä tutut ihmiset ja eläimet: vossikka-Markku Päämies-hevosineen ja Pate-poneineen, Tallipihan Tarja ja vakioyrittäjät, tutut myyjät ja tietysti karuselli.

Tallipiha on nyt kauneimmillaan. Tampereen tunnelityömaa on Tallipihan osalta valmis, naapurin Milavida kunnostettu ansaitsemaansa loistoon ja sen viereen Tiitiäisen puisto. Tallipihan piharemontti on valmis ja pihan pikku kioskimökit maalattu kauniiksi kuin karkit. Myymälät ovat ihanammat kuin koskaan ja kahvila palvelee pitkää päivää. Hyvät ihmiset Tampereelta ja kaukaa: käykää Tallipihalla! Näin uskomattoman kaunis keidas vaihtelevine ohjelmineen aivan keskustan tuntumassa - nauttikaa!Lauantaina sää suosi ja aurinkokin pilkahti. Minun päiväni meni pikavauhtia tuttuja tavatessa ja kauppaa tehdessä. Kiva oli huomata, että minua olivat kaivanneet sekä tutut että asiakkaat.


Sunnuntaiksi Foreca lupaili täyslaidallisen vettä, räntää, tiskirättejä, kissoja ja koiria. Suuntasin silti Petterin kanssa hirvimiehiä väistellen urheasti matkaan, sillä Tampereella oli Joulun avaus paraateineen ja ohjelmineen ja väkeä saattaisi riittää Keskustorilta Tallipihallekin.


Auto nolon kuraisena pääsin perille ja mikäs oli ollessa. Sääpuolella lauhduttiin sen verran, että alas asti tuli vain pieni tihkusadekuuro. Auton kuulumisiakin mun varmaan tarvitsisi päivittää. Kuten näette, upeat teippaukset ovat kyljistä pois ja se on nykyään Miehen auto. Pääkallonuppi vaihdettiin vaihdekepin päästä standardimalliin minun laina-ajelujeni ajaksi. Auto on taas projektivaiheessa, mutta saatiin viime kesänä katsastettua matkustajakäyttöön. Keskipenkki on suht' helppo irrottaa, joten tavarankuljetukseenkin (ja tapahtumiin siis) se hyvin sopii.


Tallipihan tonttu järjestää lapsille pientä puuhaa: hän piilottaa joulukuusen koristeita pihaan ja niitä löytäneet pääsevät koristelemaan tontun kanssa kuusta. Tonttua saa nykäistä muutenkin hihasta: yksi viisas isoäiti halusi videoida tontun kanssa yhteisen joulutervehdyksen lapsenlapsilleen :)


Ukko-aasi, ihana pörröturkkinen jäärä

Sinisena hetkenä ja illan hämyssä Tallipiha on kauneimmillaan. Sunnuntai ei ennustetta premmasta säästä huolimatta ollut yhtä vilkas myynnin puolesta kuin lauantai, mutta olipa ihanaa olla taas Tallipihalla. Siellä on aina pala sydäntäni.

Tallipihalle tulen taas lähempänä joulua, ensi viikonloppuna menen kurkistamaan uusia kulmia.

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Näkee että joulu on lähellä.
mukavia joulun-alus kuvia

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, Sylvi :)

Kyllä, taas on joulu lähellä.