maanantai 8. tammikuuta 2018

Tervetuloa, Nelli ja Petteri!

Luokkakaverini vuosi(kymmeni)en takaa postasi facebookiin kuvia pupujensa iloisesta perhetapahtumasta. Poikue oli jättikaniristeytyksiä ja voi, miten söpöjä! Olemme silloin tällöin puhuneet kanien ottamisesta ja takavuosinahan meillä olivat muutaman talven hoidossa angorakanit Simo Rusakko ja Ruusu. Jättikaneista olimme puhuneet, sillä niiden turkki ei juurikaan vaadi hoitoa ja ne kestävät tallin talvilämpötilassa. Sitä paitsi meillä oli tallissa vaarallisen tyhjiä karsinoita ja senhän tietää, miten sellaisten kanssa käy: tyhjänä ne eivät pysy. Siispä mieluummin kaksi pupua kuin lisää kolmijalkaisia poneja!

Heinäkuussa huristelimme hakemaan puput. Harmaa on poika ja sai nimekseen Petteri.


Kirjava on tyttö ja sai nimekseen Nelli Nelisilmä.Aluksi puput asuivat kanalassa, sillä kanat olivat taas kesäduunissa Tallipihalla.Syksyn lähestyessä muutimme vanhan ponikarsinan kanilaksi.Syksyllä Petteri teki reissun eläinlääkäriin ja ajoitus meni nappiin, sillä pikkupupuja ei meille tullut. Tämä aina kanien kanssa jännittää :D


Kani on kiva lemmikki, varsinkin tallissa, sillä sen hoito ja ruokinta on niin samanlaista kuin hevosen. Meillä eläimiä on sen verran, että niiden hoitoon lohkeaa päivästä iso osa, joten on hyvä, että ruokinta ja karsinoiden siivous menee kaikilla samaan tahtiin.

Tervetuloa, Nelli ja Petteri!

Ei kommentteja: