torstai 29. elokuuta 2013

Agraarirajoitteinen pellolla

Tänään koitti auringossa kullankeltaisiksi kuivuneiden olkien paalauspäivä. Mies on työmatkalla ulkomailla, joten minä suuntasin pellolle yksin naapurin isännän paalauskoneen siirryttyä turvalliselle etäisyydelle.


Tai yksin ja yksin, mukana olivat tietysti ipanat. Ja koira. Ja lampaat. Ja kissa.


Tältä näyttää 300 olkipaalia pellolla. Joku on haalinut tallin täyteen asukkaita ensi talveksi, joten ne pitäisi saada kiireen vilkkaa sateensuojaan.


Sen verran olen agraarirajoitteinen, etten uskalla vanhalla Valmetillamme yksin ajella - saati yrittää peruutella sitä lainaperäkärryineen latoon. Peltohommiin pääsi jeeppini Jorma. Jorma on tuurannut traktoria aiemminkin samoissa töissä, tosin silloin traktori hajosi kesken päivän. Kyytiin mahtuu 19 olkipaalia, 3 lasta ja 1 koira. Se koira närkästyy suunnattomasti, jos sen yrittää lastausvaiheessa korvata olkipaalilla.


Nyt ne ovat ladossa, kullankeltaiset paalit.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa farmarointia! Ihmiset ostavat isolla rahalla maastureita ja ajavat niillä sitten asfalttiteillä - pitäähän kunnon maavara ja vääntö toki hyödyntää! Oma menopelini on varmaan Jorman sukua; sen äiti on henkilöauto ja isä traktori. - Iina

Jasmiina kirjoitti...

Jorman ja sen sukulaisten pitää päästä silloin tällöin kunnolla möyrimään :D Tästä löytyy oikein vaikeakulkuisen maaston vaihdekin, joskus täytyy mennä vähän metsäreittiä.