perjantai 3. lokakuuta 2014

Perjantai - ensimmäinen messupäivä

Tänä  aamuna jännitti, kun laitoin pistoketta messuosastollani jatkojohdon päähän: toimivatko viritykseni, pimeneekö koko halli? Toimivat! Valot syttyivät, peilipallo lähti kleinarin sisällä pyörimään ja radiosta raikasi rokki.
 

Aamulla ehdin ennen messujen aukeamista napata muutaman kuvan.
Vanha kassatiski on ihana! Kerroinko jo, että siitä meni lasi rikki, kun siirsimme sitä kotona? Messukäyttöä varten hankin siihen nyt lasien tilalle pleksit.

Monet kyselivät hassuja: miten kauppa-auto on saatu tuotua tänne. Eivät meinanneet uskoa, että ajamalla. Ja että kaikki nämä tavarat tulivat kyydissä, myös vanha kassatiski.


Messujen avajaisissa Lenita Airistolla oli puheenvuoro. Yllätyin, miten kaunis ja vaikuttava hän on livenä.


Ajoittain messuilla oli jopa tungosta. Minun myynnissäni tungos ei näkynyt. Ensimmäisen päivän jälkeen olen pettynyt, sillä odotin paljon parempaa myyntiä. Jos muina päivinä myyn saman verran, pääsen nipin napin nollille. Jos vähemmän, menee oppirahojen maksuksi.

En tiedä, mitä tein tänään väärin. Osasto keräsi kyllä ihastelijoita, mutta kauppa kävi kovin tahmeasti.


Illalla hotellihuoneessa taas, telkkarista Vain elämää. Naisten saunaan pitäisi kulkea ravintolan läpi. Sitä en halunnut perjantai-iltana tehdä.


Väsyttää. Yritän muistuttaa itselleni, että oppimassa täällä ollaan. Nämä ovat vasta ensimmäiset messuni. Vielä minusta ei ole tullut messuihmistä.

Luulen, ettei tulekaan.

2 kommenttia:

minttumaria kirjoitti...

Tuo myyntitiski on niin <3 Ja enpä muista nähneeni kenelläkään muulla näin ihanan värikästä ja hyvin laitettua messuosastoa.

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, minttu :)