Otson kanssa olimme tänään Tallipihan Lasten ja nuorten pihakirppiksellä esittelemässä Tallipihan kanoja. Kävi huono tuuri, sillä juuri Otson nimikkokana Lumme loukkasi jalkansa ja jouduin tuomaan sen eilisiltana omaan talliimme toipumaan. Lumme on kanoista kesyin ja opetellut Otson kanssa jopa temppuja. Lummetta tuurasivat Täti Ruskea ja Muna-Karita.
Silittelijöitä, sylittelijöitä ja kyselijöitä riitti. Monikaan ei ole aikaisemmin silittänyt kanaa. Ihmiset yllättyivät siitä, miten kesyjä ja ihastuttavia kanat ovat. Niiden touhuja on mukava seurata, ne juttelevat ja reagoivat ihmiseen ja nauttivat hellyydestä.
Päivän asu: henkselit, stetsoni ja kana.
Varsinkin aikuisia askarrutti Muna-Karitan paljas kaula. Syyllinen siihen on uteliaisuus: Muna-Karita kurkottelee verkkoaidan välistä ja höyhenet irtoavat, kun se vetää pään takaisin aidan raosta.
Muita usein kysyttyjä kysymyksiä:
K: Kanan elinikä?
V: Keskimäärin 7 vuotta (vaihtelee roduittain). Tiedossa oleva maailman vanhimmaksi elänyt kana eli 15-vuotiaaksi. Tuotantokanat elävät lyhyemmän elämän, munijat n. 5 vuotta ja broilerit muutaman kuukauden.
K: Mitä kana syö?
V: Kananrehua, viljaa (esim. kauraa), kanakalkkia, kiviä ja vettä. Lisäksi tuoretta: voikukanlehtiä, salaattia, hedelmiä, vihanneksia... Kanat pitävät myös monista ruoantähteistä. Talvikodissa Ahdin tilalla Tallipihan kanojen herkku on pannari.
K: Munivatko Tallipihan kanat?
V: Munivat munan naiseen päivässä, parhaassa kaksi. Munat ovat ruskeita. Niistä ei tule poikasia, koska Tallipihalla ei ole kukkoa.
Pihan ja tallin myyntipöydillä oli tarjolla: leluja, kirjoja, pelejä, vaatteita, vauvantarvikkeita ja urheiluvälineitä. Tunnelma oli aurinkoinen ja leppoisa, lisääkin väkeä olisi hyvin mahtunut.
Esiintymislavalle kipusi The Rewell. Nuorilla pojilla oli mainio meininki!
Ihana, aurinkoinen loppukesän päivä ja ihana Tallipiha! Muistattehan meidät, kun mietitte, missä viettää vapaapäivä Tampereella?
2 kommenttia:
iHANA KANAKUISKAAJA!
Sulle jotain blogissani!
Kiitos Annu!
Lähetä kommentti