maanantai 11. elokuuta 2014

Elomessuilla Hämeenlinnassa

Viikonlopun vietin Elomessuilla Hämeenlinnassa. Säästelin vähän tätä viikonloppua vapaaksi, mutta viime tingassa päätin lähteä mukaan ja varasin paikan vasta viime viikolla. Tapahtumassa oli näytteilleasettajia sekä sisällä kaarihallissa että ulkona. Sisälle en ehtinyt kurkistaa, mutta ulkopuolella oli varsin sekalaiset markkinat. Paikalla oli kaikkea maan ja taivaan väliltä: Puolustusvoimat panssarivaunuineen, kuumailmapallon kori, possu, vakuutusyhtiöitä, puolueita, liittymämyyjiä, rakennusfirmoja, kivijalkapuoti- ja torikauppiaita... Minun naapureinani olivat mm. korikauppias, Leijonan luola -TV-ohjelmasta tuttu HelpBOX-lelulaatikon keksijä (joka paljastui pienen juttutuokion jälkeen entiseksi koulukaverikseni - hänestä ja HelpBOXista myöhemmin lisää) ja tivoli. Pari tuttua käsityöläistäkin oli juttuetäisyydellä.Tässä tapahtumassa oli aivan valtavasti herkkukojuja. Muurinpohjaletut olivat tuoksuetäisyydellä, joten sellaiseen sorruin ensimmäisenä päivänä. Pehmiskauppiaskin oli melkein naapurissa, sielläkin ehdin piipahtaa.Lauantaina riitti vipinää alkuiltapäivään, sitten meno vähän rauhoittui.Minä tykkään kovasti tivolilaitteista. Jos olisin miljonääri, Ahdin tilan pihassa olisi oma tivoli. Nyt tyydyn haaveilemaan vanhasta karusellihevosesta.


Volvo PV upeine asuntovaunuineen oli Laiska-Lassin mainos. Ihana!


Toinen ihanuus oli 1400-kiloinen percheron-tamma Ulla. Yli kaksi kertaa Okun painoinen! On ehkä hyvä, ettei meillä riitä tallissa tila, mutten möhkökuumeeni saattaisi aineellistua.


Sunnuntaiaamu alkoi lauantaita rauhallisempana. Säätiedotus uhkaili sadekuuroilla, mutta yhtään ei onneksi kohdalle sattunut.


Kiinalaisravintolan kojusta olisin voinut hakea useammankin kasviskevätkääryleen. Jälkkäriksi tempaisin markkinahengessä 5 m metrilakua :DOlipas vilinäinen viikonloppu! Kassalippaaseen ei vilinästä kuitenkaan kummoista muistoa jäänyt, sillä messupaikka oli melkoisen kallis. Plussan puolelle kuitenkin jäin, sentään.

Ensi vuonna Elomessut uudistuvat ja järjestetään ihan uudessa paikassa. Mielenkiinnolla jään odottamaan ensi vuoden tapahtumasuunnitelmia.

2 kommenttia:

Onnellinen Oliivi kirjoitti...

No vau, onpas hieno myyntikoju, vetää puoleensa :)

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos :)