sunnuntai 24. elokuuta 2014

Wuosisatamarkkinoilla Vihdissä

Eilisaamuna luuri herätti taas ennen viittä. Aamuhämärissä suuntasin kohti Vihtiä, matkaa meiltä tuli n. 170 km.

"Hei, Maija Poppanen!" tervehti eräs myyjäkollega. Enkä ihmettele, miksi. 


Perillä virittelin kauppa-autolle sadepäivän kattauksen. Harmi, sillä minulla oli suuria suunnitelmia Kaunein koju -äänestykseen. Ne jäävät nyt odottelemaan jotain muuta - aurinkoisempaa - tilaisuutta.


Asiakkaille virittelin sateensuojat taka- ja sivuluukuille, myytäviäkin laitoin vielä ulos. Itse pääsin säänsuojaan autoon sisälle. Vähän jännitti, miten kioskisysteemini oikeasti toimii, sillä sitä on epäillyt moni.


Hyvin se toimi! Päivän synkistyessä lisävaloa olisi tarvittu ilman muuta sisälle. Onneksi on sentään kattoluukku valoa antamassa. Minä kyllä näin sisällä ihan hyvin, mutta olisi hyvä, että myös asiakkaat näkisivät auton sisälle paremmin. Muutama led-valo siis ostoslistalle!


Vihdissä saatiin juuri sitä, mitä sääennuste lupasikin: sadetta, tihkua, aurinkoa, pilvipoutaa ja lopuksi mahtava ukkonen kaatosateineen. Ukkostuuli puhalsi apteekin telttaan kauniisti laitetun puuhyllyn vanhoine lasisine lääkepulloineen sirpaleiksi ja kasteli myyjät ja tuotteet. Kauppa-autossa säilyin tuotteineni kuivana, vain aurinkovarjo ja katos olivat litimärkiä, kun ne pakkasin.

Melkein siis pääsin kuivana matkaan. Melkein, sillä kauppa-auton startti ei inahtanutkaan. Naapurimyyjiltä sain onneksi työntöapua ja kleinarin tien päälle ja turvallisesti kotiin.

Ehkä sään takia, ehkä kovien aikojen - kuka tietää - myynti ei kovin kummoiseksi muodostunut. Itseäni alkaa selvästi painaa koko kesän kiertämisestä kiertueväsymys. Tällä hetkellä saldo kovasta työstä on nolla, auto korjauksineen on niellyt ne vähät pennoset, joita tapahtumista olen tienannut. Alkaa epäilyttää, voiko tästä työstä koskaan saada palkkaa. Kokonaista vapaapäivää en ole pitänyt sitten toukokuun ja ne puolikkaatkin venyvät helposti 6-8-tuntisiksi. Kokonainen työpäivä tarkoittaa minulle 14-16 työtuntia.

Vielä en aio luovuttaa, vasta vuoden lopussa yrityksen tilan, sillä joulusesonki on niin iso osa vuoden liikevaihdosta. Maanantaina menen tapaamaan yritysneuvojaa. Jospa tästä vielä jotakin tulisi!

Sitä paitsi tänään nukuin ihan törkeän pitkään ja aion tehdä vain puolikkaan työpäivän.

4 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Tää on hankalaa aikaa, iso haliruttaus täältä sinne!
Toivottavasti myös yritysneuvojasta olisi apua ja saisit voimia kerättyä nyt syksylle. Joulu on vielä tulossa, siinä on iso mahdollisuus, vaikka tietenkin kyllähän niitä laskuja tulee ennen jouluakin jo ihan hirmuisesti.
<3

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, Mirka :)

Yritysneuvojalla käynti oli hyvä. Suosittelen lämpimästi muillekin yrittäjille: käyttäkää hyväksenne, jos kotikuntanne moista tarjoaa!

Itse pääsin vähän uusille urille, sillä itsekseen pähkäillessä ajatukset tuppaavat kiertämään samaa rataa. Nyt minulla on pari uutta työkalua ja työkalupakki vähän paremmassa järjestyksessä. Eteenpäin!

Heidi Nordman kirjoitti...

Voi jaksamista sinne! Toivotaan että myynnit paranee joulua kohti. Olin itse Vihdissä (tietenkin sieltä kotosin olevana Wuosisatamarkkinoilla on käytävä.) :D Autosi oli varsinainen ilon pilkahdus harmaassa päivässä <3.
Tsemppiä syksyyn!

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, Heidi :) Kyllä täällä jaksetaan, kaksi ulkotapahtumaviikonloppua enää tälle kaudelle ja sitten päästäänkin sisälle lämpöiseen messuilemaan. Mulla on selvästi yrittäjänä menossa jonkin sortin murroskausi. Uusia kuvioita tulee :) Koulunkin aloitan huomenna, pienyrityksen kehittämispajan oppisopimuksella. Tulee sopivaan rakoon!