lauantai 14. syyskuuta 2013

Kaviokoplan kolmas: tervetuloa, Hani!

Tänään haimme Ahdin tilalle uuden asukkaan talveksi, 5-vuotiaan suomenhevosruuna Hanin. Hani tulee meille ylläpitoon sen omistajan opiskellessa ulkomailla. Minulle ratsuksi. En ole ihan vakuuttunut, että Hani on ihan se puoliunessa kulkeva tätiratsu, jota hain, mutta normaalin kirjoissa kuitenkin. Kuka voisi vastustaa näin hurmaavaa ruunapoikaa?


Hevoset saivat tutustua toisiinsa laitumella. Kesänpulskat ruunat innostuivat laukkaamaan tanner tömisten!


Possu Orfia uusi laidunnapuri ei juuri kiinnostanut. Hania possu vähän hirvitti.Hyvä sopu pojilla jo on. Huomaattekos, kuinka vesiämpäriin sopii jo kaksi suomenhevosen turpaa?


Iltapuurot hevoset söivät sovussa ja hyvässä järjestyksessä. Syömään tultiin oikein laukalla, normaalisti Oku ja Viljami eivät turhia juoksuaskelia ota. Vähän jännittää, kuinka ruunien ensimmäinen yö pimeällä laitumella sujuu. Hani on ensimmäistä yötä pois kotitalliltaan ja äidin luota.

Tervetuloa, kaunis Hani!

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihania polleja :)

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, Mari :)

Ihania ovat. Hyvin on mennyt hepoilla ekat yöt ja kaikki ovat aamuisin olleet oikealla puolella aitaa. Oku ottaa jo rennosti ja uskaltaa nukkua makuultaan, Viljami varmistelee asemaansa Hanin yläpuolella ja ajaa pois parhailta ruoka-apajilta. Ihan hyvä meininki tässä vaiheessa, eiköhän tuo lauman arvojärjestys tuosta löydy. Laitumen ulkopuolella hevosilla on vielä aika lailla vauhtia, hirveä hätä on jokaisella muiden perään ja Hani-paralla on totuttelemista muihin eläimiin.