tiistai 31. elokuuta 2010

Tulkoon syksy

Minua ei palella! Löysin kirppikseltä eurolla ihanan värisen vanhan täkin, enimmäkseen ehjän. Meinasin ensin ommella siitä tytöille liivit, mutta täkki on sen verran tönkköä, että taipuu aikuiselle paremmin. Siispä minä sain liivin. Resori ja karvakangas ovat paikallisesta kangaskaupasta.8 kommenttia:

outi kirjoitti...

Ompelitko ihan tavallisella koneella? Mullon kanssa kaksi vanhaa täkkiä, ja ovat sen verran peltiä, etten ole rohjennut surautella niistä mitään. Pelkään koneeni puolesta. Pirteä liivi tuli!

Jasmiina kirjoitti...

Ihan tavis singerillä surruutin. Leikkasin kyllä ensin saumakohdista puolet täytteestä pois, että tuli vähän ohuemmat.

NorppaStiina kirjoitti...

Aivan ihana liivi! Ja mahtava idea!

Unaja kirjoitti...

Kivan näköinen. Voiko udella miten toteutit kädentiet yms. Eli onko tuo kaksinkertainen, vai onko kädentiet jotenkin kantattu... ei nyt itsellä oikein leikkaa ;D

-Minna- kirjoitti...

Tosi kivan liivin loihdit peitosta, yhdyn tosiaan edelliseen kysyjään eli oletko vuorittanut liivin vai kantannut reunat?

Jasmiina kirjoitti...

Tein liivin yhdestä kappaleesta (+ huppu), eli ei tullut muita saumoja kuin olkapäille. Kaavoja ei ollut, otin mallia vanhasta toppaliivistäni. En laittanut vuoria.

Kädenteiden reunat siksakkasin ja kanttasin peiton päällikankaasta leikkaamallani suikaleella. Samanlaisilla suikaleilla huolittelin vetoketjusaumat ja hupun saumat sisäpuolelta. Peiton täytteen sain halkaistua saumakohdista puoliksi ja leikattua saumanvaran verran pois, niin että saumakohtiin jäi vain ohut täyte. En uskaltanut leikata täytettä saumoista kokonaan pois, ettei olisi lähtenyt valumaan kasaan. Ihan hyvin singeri tuon jaksoi paksulla (100) neulalla.

Soile kirjoitti...

Onpas se hieno! Pitääpä kattoa noita kirppistäkkejä ihan uusin silmin

PipetiPoo kirjoitti...

Onpa kaunis kuosi, kiva idea tehdä täkistä liivi, tykkään! =)