keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Remonttia - ja lopultakin sisustusta

OTSON HUONE


Otson sänky on Ikeasta. Seinillä on kehystettynä kirppiksiltä löydettyjä pahvileluja, jotka olivat jo Otson hoitopöydän päällä. Tyynyt olen ommellut sekalaisista kankaista, pienissä tilkkutyynyissä on isoäitien kirjailemat lasten nimet.


Otson vuodekatokseen löysin tähtikuvioista organzaa. Koristeena on kirppikseltä löytämästäni avaruusaiheisesta päiväpeitosta saksittuja ja täytettyjä planeettojen kuvia.


Ompelin laskosverhot jäävelourista ja organzasta kolme vuotta sitten. Verhot ovat kaksipuoleiset ja tähdet ja planeetat eri värisistä organza-kankaista. Nyt tuntuu vaikealta käsittää, miten ihmeessä olen onnistunut näiden aplikoinnissa ilman tukikankaita. Aika mahdottomat kuvattavat - varsinkin vuoden pimeimpänä päivänä.Verhojen narujen päihin löysin nupit Lastenhuone.fistä.


Otson kaappi on kirppislöytö raskausajalta. Tämä oli alun perin naulakkokaappi, mies teki sen sisään hyllyt.Isommille lapsille ostettiin pienet pöydät tuoleineen pari vuotta sitten Ikean reissulta. Otson keinutuoli löytyi kirppikseltä, kuviona on lammas ja paimen.


Päällystin pöydät liikennekuvioisella vahakankaalla.


Hyllynurkkaus. Parkkitalon ostin vuosia sitten Tampereen Nukkelasta. Se ei mahtunut tilapäiseen lastenhuoneeseen ja on odotellut 2½ vuotta aitassa. Aitassa on odotellut myös ystäväni messutarjouksesta bongaama linna. Näitä Otso on odottanut.


Hyllyissä tuli käyttöä vuosien varrella haalimilleni peltipurkeille ja puulaatikoille.


Kattoparrut löytyivät talon omista varastoista ja ovat kantavat. Vahasin ne tummiksi.


Oven yläpuolella on vaaleanvihreitä lasitiiliä ja niiden eteen jää huoneen puolelle hylly. Viirinauhan ompelin itse.


Otson torkkupeitto on merirosvojen aarrekartta. Ostimme sen Helsingin Pikkukengurusta neljä vuotta sitten Auroran 4D-ultrareissulla. Tekijää en muista, mutta kotimainen tuo on.


Otson huone iltatunnelmissa. Otso on nukkunut omassa huoneessaan jo kaksi yötä. Iltaisin on vähän jännittänyt nukkumaanmeno, mutta hyvin on uni maistunut. Ennen ekaa yötä piti varmistaa: "Montako kilometriä täältä on teidän huoneeseen?"
AURORAN HUONE


"Prinsessasänky!" sanoi Aurora. Sänky on ostettu kauan, kauan sitten Tampereen Hämeenpuistosta Cocktail-antiikkiliikkeestä. Se on palvellut pitkään sohvana ja oli jossain vaiheessa myös parisängyn sängynpäätynä. Nyt se on odotellut muutaman vuoden tallinvintillä Auroran omaa huonetta. Sängyn yläpuolella on uni- ja tunnelmavalona Ikean Glimp, joka heijastaa erivärisiä tähtiä ja planeettoja.

Auroran huoneesta puuttuvat vielä verhotangot, verhot odottelisivat valmiina.


Auroran vuodekatoksen ompelin jäävelourista, puuvillasta ja organzasta, koristeena on ruusuja ja perhosia.


Olen metsästänyt jokaiselle ipanalle raskausaikana omat wanhat kaapit. Tämä löytyi kirpputorilta. Se mahtuu juuri sopivasti portaiden alla olevan matalamman osan alle.


Pienet pöytäryhmät ovat Ikeasta. Vanhat puhelinlelut (saa yhdistettyä toisiinsa johdolla) löytyivät Sattuman kaupasta. Ihana Mikki Hiiri -kuvioinen keinutuoli löytyi talon vintiltä.


Hyllynurkka. Nukkekodin olen ostanut Piirongin tarjouksesta pari vuotta sitten ja se on odotellut uskollisesti aitassa. Minulla on kutina, että tämän kanssa saattaa vielä karata mopo käsistä...


Kattolamppuja on kolme ja lisäksi ikkunoiden päällä olevat pistorasiat kytketään katkaisijoista, joten tunnelmaa ja valoa on helppo säätää. Tähän ratkaisuun olemme olleet wanhalla puolellakin tosi tyytyväisiä.


Aurorankin huoneen katossa risteilee ompelemani viirinauha. Oven yläpuolella on lasitiilet tässäkin huoneessa.


Ikean unipukusammakko vartioi sängyllä torkkupeiton päällä.


Auroran torkkupeitto on ensimmäinen ompelemani tilkkupeitto. Se on ollut jemmassa odottelemassa omaa huonetta melkein kolme vuotta.


Auroran huone iltahämärässä. Ensimmäisen yön tyttö nukkui omassa huoneessaan kuin tukki - vaikka äiti ja isä hiippailivatkin katsomassa.


9 kommenttia:

P kirjoitti...

IHANIA huoneita! JA rakastan sun kirjatukia. Saakohan niitä tilata?
Aika kauan sulla kesti tulla mun blogiin :). Kiva kun tulit.

Unikuu kirjoitti...

sanaton.

Jenni / Casa blanco kirjoitti...

Voi miten kauniit huoneet, kuin satumaat :)
Löysin Mandin tulevaan huoneeseen verhotangon Elloksen alesta, päissä isot vaaleanpunaiset pallot valkoisilla pilkuilla, löytyi myös kärpässienivärityksellä punavalkoisena! Käy kurkkaamassa vieläkö löytyisi.
Kiitos joulukortista ja mukavaa joulunodotusta sinne koko perheelle :)

Unknown kirjoitti...

Kyllä kelpaa lasten leikkiä ja nukkua!!!
Hyvää Joululomaa koko sakille!
Soittelen , jos pojat vaikka treffaavat lomansa aikana.

Jasmiina kirjoitti...

Tiitu: kirjatukia saa tilata :)

Unikuu: toivottavasti ei kauhistuksesta :D

J&M: Kiitos teillekin kortista! Pian pääset itsekin sisustamaan - tiedän niin tuon odotuksen tunteen! Ja kiitos vinkistä, täytyy kurkistaa Ellos. Vihreät on suunnitelma A, mutta voi olla ettei löydy.

Salla: Toivottavasti treffaus onnistuu! Oikein hyvää ja rauhallista Joulun aikaa teille!

PS. Muistin Otson torkkupeiton tekijän, se on Adalmiinan Aarteet.

Anni kirjoitti...

Upeat huoneet, etenkin Otson!

outi kirjoitti...

Upeita huoneita! Minulla on tuommoinen sivustavedettävä hakusessa.. Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi!

Kirsi kirjoitti...

Oi, ihastuttavat huoneet on kyllä lapsilla! Oletko noihin katoksiin tehnyt sen osan mistä verhot roikkuu (mikä se nyt on kupoli tai katto tai jotain :) niin itse vai ostanut?

Jasmiina kirjoitti...

Kirsi: itse olen tehnyt. Tukena sisällä on hula-vanne :D