torstai 17. helmikuuta 2011

Sisustusta: keittiö

Sisustus-sanaa vierastan edelleen. Olen miettinyt männäpäivinä, miksi. Ehkä siksi, että rinnastan sen somistukseen ja lavastukseen. Johonkin, jota tehdään ulkopuolisia varten - ei itselle. Itse asiassa sisustus on kuitenkin parhaimmillaan keino ilmaista itseään, ihan niin kuin käsityötkin. Ehkä sisustamisessa vierastan myös kopiointihenkeä. Mutta sama asia taitaa päteä joka tekemisessä: aitous näkyy.

Oma sisustusmakuni ei varmaankaan ole sovinnaisimmasta päästä. Käytän kyllä aikaa sen miettimiseen, millaiselta haluaisin kotimme näyttävän. Ilahdun, jos löydän mieleisiä huonekaluja tai esineitä. Pidän vanhasta ja värikkäästä.

Keittiön yläkaapit ovat miehen tekemät. Ovina niissä on huutokaupasta ostetut vanhat aaltoilevalasiset ikkunat. Alakaapit ovat ikeaa. Jääkaappi oli törsäys. Yksinään tuo on meille liian pieni, täältä kun on lähimpään kauppaan yli 20 km, mutta kodinhoitohuoneeseen tulee toinen jääkaappi-pakastin. Kellarikin on vielä remontoimatta.


Vaavinkaisen varpaat ovat magneetteja, jotka tein Cernit-massasta Otson vauva-aikana. Muotit otin 5-kuisen Otson jaloista. Vähän harmittaa, etten saanut tyttöjen vauva-aikana aikaiseksi samaa.


Remontissa keittiön oviaukot aiheuttivat päänvaivaa. Yksi ovi vie olohuoneeseen. Yksi aukko tukittiin kokonaan, se oli mikron nurkassa ja johti makuuhuoneeseen. Pienempään kamariin, nykyiseen Aretan huoneeseen, johtava ovi käännettiin vain aukeamaan toiseen suuntaan.


Eteiseen johtavaa oviaukkoa siirrettiin reilu metri oikealle. Näin saatiin yhtenäistä seinäpinta-alaa L:n muotoiselle keittiölle.


Nykyisen puuhellan paikalla on joskus ollut leivinuuni, mutta se on purettu jo kauan ennen meitä. Oikeastaan ihan hyvä, koska itse emme olisi raaskineet sitä purkaa ja sen kanssa keittiö olisi ollut tosi ahdas. Ehkä olisimme sitten laajentaneet keittiötä erkkerillä nykyisen ikkunan kohdalta?


Kaikki ikkunat jouduttiin remontissa uusimaan. Ne teetettiin vanhojen mallien mukaan puusepällä. Oli meille oikea päätös.


Ruokapöytä on ipana-aikaan sopiva. Tuolit ovat sekalaisia vanhoja itse kunnostettuja. Joskus ehkä haluaisin ruokaryhmän niin päin, että pöytä olisi wanha ja jykevä ja tuolit uusia ja moderneja.


Olen tyytyväinen keittiöömme. Tämä tehtiin aika lailla samalla reseptillä, kuin edelliseenkin kotiimme. Jos joskus joutuisimme tekemään kolmannen, ratkaisut olisivat varmaan aika lailla samoja.

10 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Aivan ihana keittiö!!! Tosi kivasti käytetty uutta ja vanhaa. Ei voi kuin huokailla ja ihastella.

Sirkku kirjoitti...

Kyllä Sinun keittiössä on rento olo. Sitä ei tarvitse vierastaa.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava keittiö, siinä on sitä jotakin... Jo kuvista välittyy kodikas ja rento tunnelma.

Katja kirjoitti...

Teidän keittiössä on tunnelmaa, tykkään todella paljon. Hyvässä suhteessa uutta ja vanhaa.

Unknown kirjoitti...

Toi teidän keittiö on kyllä tosi tyylikäs! Ja ei yhtään kopioidun / somistetun näköinen:)

Tanja kirjoitti...

Tykkään : D!

kanaemo kirjoitti...

Jes, täällä kanssa yksi joka vierastaa "sisustamista" johtuen varmaan siitä, että meidän elämässä ei sellaiseen ole aikaa (eikä rahaa) ja muutenkin tässä sakissa ei ne sohvatyynyt ole ihan siellä missä niiden paikka on. Eikä kyllä mikään muukaan. Joskus on ihanaa kun on siivottu oikeen verenmaku suussa ja HETKEN kaikki näyttää kivalta ja kauniilta ja siistiltä, mutta sitten taas tovin päästä on palattu siihen lähtöruutuun. Itse en voi kuvitella, että pyörittelisin jotain tuolia koko päivän ympäri huonetta ja miettisin, että onko se parempi tässä vai tuolla, vai sittenkin näin päin...? Aika tavalla muuta puuhaa on elämä ihan täynnä, ja olen ihan onnellinen ilman tuollaista päänvaivaa. Kotona voi ja saa olla kivan näköistä, mutta meidän koti on ihan sitä elämistä varten.

Teidän keittiö näyttää AIVAN MAHTAVALTA! :) Ihana, persoonallinen ja omanlainen. Upea!

Pörri kirjoitti...

Mä haluan kans tollasseet, akkunalasiset yläkaapit oih ja voih mikä idea!!! Saako varastaa idean saanhan???

Jasmiina kirjoitti...

No tottakai Pörri! Ja onhan noita kaapinovina paljon käytettykin. Keittiönkaapinovina en muista nähneeni. Olis kiva nähdä, jos jollakin muullakin on :)

Kiitokset kaikille positiivisista kommenteista!

minakaa kirjoitti...

Vau kyllä on lämminhenkinen tunnelma keittiössä. Minun makuun, tykkään paljon :)