keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Paluu nettipimennosta

Ukkoset rikkoivat kaapeleita ja olen ollut nettipimennossa. Hankaloittaa yllättävän paljon elämää. Yritystoimintakin lähes halvaantuu ilman nettiä: rahaliikenne, tilaukset, sähköposti... Kaikki on netissä! Tänne korven keskelle ei korjaajilla ole kiire. Tällä kertaa katkos kesti 1½ viikkoa. Toivottavasti nyt toimii!

Salama iski myös ihan talomme viereen puuhun. Pamaus oli valtava. TV, DVD ja digiboksi hajosivat. Onneksi ei muuta!

Ukkoset ovat kiusanneet myös heinätöitä. Oma latomme jäi kovin vajaaksi tänä kesänä, kun aina vain tuli uusi sade kastelemaan niitetyn heinän. Jotain sentään saimme turvaan.


Ompelurintamalla ei suinkaan ole ollut hiljaista, mutta mitään uutta ei nytkään ole syntynyt. Täydennystä myytäviin vain. Pari aplikointityötä kutkuttelee työjonossa.

Hevoset nauttivat laidunelämästä. On kertakaikkisen ihanaa, kun laidun on pihapiirissä. Voin toivotella makuuhuoneen ikkunasta hevosille hyvät yöt ja huomenet. Välillä käydään vähän lenkilläkin. Viljami nauttii naapurin lehmien huomiosta. Jumittaa lehmien laitumen reunaan ja tyttölauman tullessa aidan taakse teeskentelee välinpitämätöntä ja syö. Ja näyttää salaa pollealta.

Kuvassa Viljamin selässä on Aurora 4v. Aretta täytti juuri 1v 8kk ja taitaa olla perheen innokkain hevostyttö. Ratsastaa jo ilman tukea (kokeilepas itse vaipoissa!). Harjaa hevosia, vaikkei ylety kuin jalkoihin ja mahanaluseen. Viljamia en luota harjaamaan, mutta Okuun luotan. Okusta on tullut hyvä hevonen: kantoi ystävän lapsiakin jo, ilman satulaa ja ilman yhtään sivuaskelta. Metsäpolulla pääsi pieni itkuhirnu, mutta lapsen kantoi silti tasaisesti. Tuntuu hyvältä, kun kaikkien takkujen ja takapakkien jälkeen alkaa sujua.


Storms have been here. Our Internet cable broke, also our TV and DVD player. We lost some hay, because it rained too heavy. Luckily we got some to safe and dry!

Our pony Viljami just loves neighbour's cows. Finnhorse Oku has made huge progress: he lets children ride bareback and brush him, even little 1-year old Aretta.

Ei kommentteja: