tiistai 27. syyskuuta 2011

Remonttikuulumisia: keskeneräistä

Kesän aikana olen kuvannut lähinnä valmistuneita huoneita. Totuus Ahdin tilalla on kuitenkin toinen: kuvien ulkopuolelle jää paljon, paljon tekemättömiä töitä. Voiton puolella kuitenkin ollaan, vaikka hartiapankkilaisten remontti eteneekin nyt etanavauhdilla. Tässä katsaus talon sisäpuolen To Do -listaan.

Kodinhoitohuoneessa on vielä vähän sähkötöitä. Tänne tulee talon hermokeskus, josta ohjataan mm. tulevan autokatoksen sähköjä ja tulevaa pihavalaistusta.


Kodinhoitohuone ei vielä ole käytössä, mm. lattia ja katto ovat vielä kesken. Vanhassa karjakeittiössä tallin päädyssä on nyt tilapäinen pesutupa, näitä pesukoneita ei ihan heti päästä pyörittelemään.


Alakerran aulasta puuttuvat vielä sähköt ja kattopalkit odottelevat vahausta. Portaista puuttuu kaide ja yläkerran aula on vielä pahasti vaiheessa.


Näkymä yläkerrasta parvekkeen kohdalta. Se parveke vielä puuttuu. Pihasta puuttuu autokatos ja ratsastuskentän aita odottelee edelleen valkoista maalia. Kummitytön kuplavolkkari odottelee pukeilla miehen hellää huolenpitoa.


Yläkerran aula.


Yläkerran kylppäri. Tämä jätetään sisäremontin viimeiseksi. Nyt siihen pitäisi vain löytää sopiva vanha ovi. Haluaisin pelioven, jonka yläosassa on pieni lasi.


Yläkerrassa on kaksi huonetta. Joskus tästä tulee tyttöjen oma valtakunta, mutta nyt alkuun toinen huoneista on vierashuone. Sieltä puuttuvat enää sähköt ja osa listoista. Taulut odottelevat kiinnitystään vuodesohvilla.Toinen yläkerran huoneista on työhuoneeni. Sekin on enää sähköjä ja listoja vaille valmis. Ihanaa, kun sinne saa kuitenkin jo tavarat järjestykseen ja pienten käpälien ulottumattomiin!


Pöytä on vanha keittiönpöytämme, joka on liian iso nykyiseen keittiöömme. Tuolit ostimme joskus seurustelumme alkuaikana.


Hyllyt ovat Ikean huokeat Billyt. Lähdin ostamaan punaisia, mutta taisi olla ihan hyvä ettei niitä enää punaisina saa.


Tämä pieni hylly on löytö opiskeluajoilta Forssasta. Se oli alunperin lakattu, nyt maalasin sen jäkälänvihreällä.


Kirppikseltä löytyi Ahkeruuslaatikko. Tulee tarpeeseen.


There is still a lot of to do in our house.

5 kommenttia:

*Minna* kirjoitti...

Voi mikä aarre tuo Ahkeruuslaatikko, ihana!! Ihastelin myös tuota työhuoneesi lattiaa, miten se on käsitelty ja onko alunperin vanhaa lattialankkua?

Jasmiina kirjoitti...

Ahkeruuslaatikko oli löytö :)

Lattialankut ovat vanhoja, yläkertaan mies purki ne purkutalosta. Oli aika työ löytää laajennukseen vanhat lattiat, mutta kyllä kannatti! Lankut on hiottu ja vahattu Osmon lattiavahalla.

*Minna* kirjoitti...

Samaa vahaa minäkin ajattelin laittaa mökin oikeasti vanhoihin lattialankkuihin, antiikkitammen sävyä olen katsellut. Onko teidän lattioissa joku sävy?

Jasmiina kirjoitti...

Vaha ei ole sävytettyä, tuo kirkaskin syventää aika lailla puun omaa sävyä. Kannattaa kokeilla ensin pieneen pätkään ja antaa kuivua kunnolla. Meillä on Osmon tammen väristä kalustevahaa monessa paikassa (mm. laajennuksen kattoparruissa) ja se tummentaa tosi paljon. Riippuu varmaan puulajistakin, miltä lopputulos näyttää.

Koivurinteen rouva kirjoitti...

Voi hurja mitä värejä noissa kankaissa!
Tuollainen hyllykkö kelpais meillekin!
Jaksamista projekteihin.