perjantai 30. joulukuuta 2011

Joulutunnelmia tallissa

Jouluna tallissa on samat rutiinit kuin arkenakin: aamulla ensimmäisenä hevoset ja lampaat viedään tarhaan, jossa ne syövät aamuheinänsä, päivällä siivotaan karsinat ja ruokitaan taas kaikki eläimet, illalla ulkoilijat tuodaan sisälle ja hevoset harjataan ja taas kaikki saavat ruokaa, iltamyöhään käydään tallissa vielä ennen nukkumaanmenoa ja hevoset saavat uniheinät. Jouluna kaikki saavat vähän ylimääräistä herkkua: omenoita, porkkanoita ja kuivaa leipää.


Kanat saavat kulkea tallissa vapaasti karsinoita siivotessa.


Kanit tykkäävät sylittelystä ja harjauksesta. Simo Rusakon turkki tuntuu muuttuvan hattaraisesta pörröstä sileämmäksi. Nyt voidaan jo huokaista helpotuksesta: eläinlääkärireissu tehtiin ajoissa ja pikkuisten kaninjalkojen töminää ei ole kuulunut.


Oku haluaisi pintsiä lampaiden iltakaurat ja heinät. Lampaille tehtiin talvitarha tallin eteen, siinä tytöt viihtyvät päivät. Pääsevät kurkistelemaan pihan menoa ja hevosten touhuja, suojaa on ylisille johtavan sillan alla ja omassa majassa. Yöksi tullaan talliin.


Viljami ja Oku saivat iltapuuroihinsa (pellavarouhetta ja vähän kauraa) jouluomenat. Tyytyväisiä poikia!


Aika pimeä on joulupäivän lumeton ilta. Enpä arvannut, että muutama seuraava olisi vielä pimeämpi...
Christmas evening at our stable.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niimpä niin. Joulukuusi myös meidän hepalla, pipareilla ja porkkanan palasilla koristeltuna. Myös täällä pimeetä, tosin vain 32 tuntia.. Hyvää Uutta Vuotta koko sakille! T. Sallan poppoo

Jasmiina kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta teillekin! Meillä sähköttömyys sotki tämän viikon kuviot, mutta ensi viikolla kuuluu taas :)

*Minna* kirjoitti...

Oi voi, mikä ihana tunnelma tallissa! Täytyy kyllä myöntää, että olen niiiiin kade, kun katson noita kuvia ;) Mukavaa loppuvuotta :)