tiistai 5. maaliskuuta 2013

Peikkometsässä

Aioin ommella itselleni vanhoista juuttikankaisista säkeistä peikonhameen ensi sunnuntaiseen peikkotapahtumaan. Sain säkkejä haalituksi ja pestyksi sen verran, että ajattelin ommella muutaman peikkopuvun myös lapsille myyntiin. Omat ipanatkin tahtoivat tietysti omansa. Nyt on omille ja muiden muksuille peikonpukuja, mutta oma hame edelleen vaiheessa... Toivottavasti ehdin ommella sen valmiiksi, vaikka huomenna meillä alkaakin kattoremontti ja perjantaina olen menossa Ahdin tilan tuotteiden kanssa paikallisille naistenmessuille.

Peikonpuvut on tehty siis vanhasta säkkikankaasta, ompelin paikoiksi oikeisiin reikiin juuttikangasta sisäpuolelle ja koristeiksi värikkäitä puuvillatilkkuja. Hännät ompelin velourista ja tekoturkiksesta, tyttömäisten asujen häntiin ompelin vielä rusetit.


Mennään peikkometsään!Näiden ompelussa hommiin pääsi Rautarouva, vaaleansininen väkivahva Singer, joka ompelee vaikka nahkaa ja tikkaa kevyesti paksutkin tilkkupeitot.

Ompelin nämä puvut sen verran reiluiksi, että mahtuvat toppavaatteiden päälle. Hyvin tuntuvat toimivan sisäkäytössäkin. Aurora on hiippaillut päivän peikonpuvussaan pelottelemassa muita, taisi päästä rooliin sisälle. Luonnerooli?1 kommentti:

Aikunaskareet kirjoitti...

Guukkeloin netistä vinkkejä peikkopuvun ompeluun ja tänne päädyin. Kivaa katseltavaa :)
.....ja tuli oma lapsuus mieleen: äidillä oli silloin just tuollainen ompelukone!!!!