sunnuntai 4. elokuuta 2013

Elokuisia laidunkuulumisia

Koko perheen yhteinen vapaapäivä käytettiin tänään heppahommiin. Aamusta tehtiin hevosille väliaikainen pikkulaidun, purettiin vanha laidun pois ja siirrettiin uuteen paikkaan. Öiden pimetessä on ihana saada hevoset taas pihapiiriin, omalle laitumelle melkein makuuhuoneen ikkunan alle.

Possu Orfia laidunpuuha närkästytti, sillä apuna oli taas traktori. Possunkielisten solvausten jälkeen se vetäytyi mökkiinsä mököttämään, vaikka tein sille tuoreen mutakylvyn lepytykseksi. Laitumen valmistuttua ja traktorin varmasti poistuttua uteliaisuus voitti: Possu Orfilla on uudet kesänaapurit!


Okua possun pressukatos epäilyttää sen verran, että Viljami sai kunnian hoitaa ensimmäiset tervehdykset.Tällainen näkymä on nyt makuuhuoneen ikkunan kohdilta. Oikealla näkyy kiviä, tekeillä on taas jotain suuruudenhullua. Saa nähdä, milloin saamme sen esittelykuntoon...


Laitumen valmistuttua päräytin painepesurilla tallin puhtaaksi, myös ulkopuolelta. Mies ja ipanat purkivat pupulan ja kanalan, ensi talveksi ne siirretään tallin pienemmälle puolelle, entiseen talliin. Hepat ja lampaat jäävät entisen navetan puolelle ja toivottavasti meille tulee ainakin yksi heppa lisää! Etsin itselleni Okun vastapainoksi vähän tasaisempaa tallaajaa, kunnon tätiratsua, ylläpitoon. Pienen, kiltin, pörröisen poninkin voisin ottaa. Katsotaan, löytyykö.


Tasaista tätiratsua odotellessa voin ihailla uljasta ratsuani kirmaamassa istumassa uudella laitumella.

6 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Oi, kuinka suloinen possu voi olla??!! Ihana! Meidän Papparainen siirtyi eilen vielä uudelle syömävihreälle parantelemaan lihasvaivojaan. Ihanaa kun vielä on lämmintä, mutta hirvein ötökkäaika alkaa olla jo selätetty.

Noranda kirjoitti...

Kivasti meni teidän päivä touhutessa :) ja oi, kumpa olisi minullakin tuollaiset ikkunamaisemat!

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista, Tanja ja Noranda!

Possu ON ihana <3 Se tuntuu tykkäävän kovasti, kun sai hevoset lähelle. Eilisilta se jopa sai pitkästä aikaa kunnon iloiset pukkilaukkahepulit aitauksessaan, kun annoin sille lisää heiniä pesäntekoaineiksi.

Paarmoja ei todellakaan tule ikävä! Onneksi niitä on nyt päljon vähemmän!

Ikkunamaisemista nautin. Tykkään myös siitä, että pimeälläkin kuulen eläimet. Täällä kun ei tiedä, vaikka karhu tai sudet tulisivat laidunvisiitille.

Anonyymi kirjoitti...

Viljamia kiiiiinnostaaaaa The Possu Orf :)
Ovat tainneet olla omasta mielestään liian kaukana laiduntamassa toisistaan. Tötterö korvat uteliaasti törröllään. Näyttää niin kovin tutulta ja omalta itseltään.
Tuo Okun uljas istumakuva on hieno. Oletteko koskaan päässeet vielä näkemään niitä Viljamin istumalakkoja? Meillä oli talvisaikaan tienpenkat täynnä ponin pyllykuvia, kun Herra teki jatkuvasti istahduksensa kesken lenkin.

Jasmiina kirjoitti...

Istumalakkoja ei ole Viljamilta nähty, mutta makuulleen menee, jos suunta on väärä :D Toissakevään maatalousleiriläinen taisi mennä enemmän askelia takaperin kuin etuperin, peruutusvaihde tuppasi jumittamaan pihasta lähdettäessä.

Talutusratsuna meillä Viljami enimmäkseen on ja siitä hommasta tykkää sen verran, ettei tarvitse lakkoilla. Isompia kyytiläisiä ei yhtä innolla kanna.

Amalia kirjoitti...

Istuvaa hevosta näkee harvoin, hauska kuva! Toivottavasti löydät mieleisesi ratsun!