sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Eskarilaisen huoneessa

Auroran huonekin alkaa olla valmis ja uudessa järjestyksessä. Eskarilaisen ykköstoiveena oli isojen pöytä ja oma piianpeili. Myös tätä huonetta varten sulloin Aretan kanssa Ikean parkkipaikalla kuormaa kuplavolkkariin. Sieltä löytyi uusi matto ja kehyksiä vanhoille ja uusille tauluille. Toinen vierashuoneen yöpöydistä päätyi nyt Auroralle.


Ompelin Aurorallekin uudet viirit. Toiveväreinä olivat yllättäen lila ja oranssi.


Laitoin vanhat vauvapaperinuket uusiin kehyksiin ja taustalle kirppikseltä löytämääni raitapaperia. Sen värit sopivat täydellisesti huoneen toiseen suureen julisteeseen.Vuodekatos sai lähteä täältäkin ja tehdä tilaa pompomeile ja muille palleroille. Niistä valkoinen on Ikeasta, piikikkäin pinkki Tigerista ja muut omasta puodista.


Siirsin hyllyn entiselle sängyn paikalle. Sen viereen jäi tilaa viimeksi Tallipihan puodilla palvelleelle pöydälle, jonka yläpuolelle laitoin Otson huoneen tapaan naulakon ja tein muistitaulun. Oranssi työvalo on lapsuudenkodistani, kuinka se onkin säilynyt tallessa ja ehjänä!


Ikkunan päälle löysin valot Tigerista. Ne toimivat paristoilla ja aion vaihtaa tilalle töpselilliset, joihin siirrän nämä varjostimet. Kaupoissa on vain nyt kovin nihkeästi valosarjoja, mutta eiköhän tilanne jouluun mennessä korjaannu.


Vaaleanpunainen tuoli oli aiemmin keittiössä Auroran paikalla.Olen löytänyt molemmille tytöille kirppikseltä piianpeilit, mutta olen pitänyt ne toistaiseksi muualla säilössä rikkoutumisten pelossa. Auroralla riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja huoneesta rikkoutuikin joku aika sitten yksi taulunkehys, jossa oli ohut lasi. Siksi siis suuntasin nyt Ikean kehysosastolle ja päivitin ipanoille kehykset, joissa ei ole lasia vaan pleksit. Peilin hellyin jo Auroralle antamaan.


Yksi yllättävän hankala löydettävä on ollut kirjoitusalusta. Minun makuni ei kohtaa ollenkaan kauppojen sisäänostajien kanssa. Lopulta yksivärinen punainen löytyi paikallisesta kirjakaupasta.


Askartelin Aurorallekin pienen taulun vanhoista kahvipakettikorteista. Näitä perhosia en ole bongannut muita, ovat minusta todella kauniita.


Hyllyn päälle laitoin Tallipihan puodilta hamstraamani aakkosjulisteen.Tämän pienen pöydän löysimme Auroran kanssa kirppisreissulta jo keväällä nukkekotia varten. Nyt sain lopultakin hiottua ja maalattua sen. Rakastan tuota jäkälänvihreää sävyä. Pitää varoa, etten sudi sillä liian innokkaasti kaikkia kodin huonekaluja saman värisiksi.


Oven taakse mahtuvat leikkihella ja -pesukone.Kaappi jäi vanhalle paikalleen. Se on juuri sopivan kokoinen portaiden alla olevaan matalampaan kohtaan.Kaapin päädyn naulakossa on tilaa rooliasuille ja laukuille.

Huoneita sisustaessa päivittelen rakennusvaiheen intoamme laittaa lähes joka huoneeseen kaksi ikkunaa. Olisi helpompi sijoittaa huonekalut, jos olisi edes yksi ehjä seinä. Nyt jollain seinällä on tietysti myös ovi ja joko tulisija tai lämmin muuri. Mutta ovat nuo ikkunat vain ihania, kunhan huonekalut saa paikoilleen asettumaan.Huoneen asukas on muodikkaasti monialaosaaja: enimmäkseen ballerina/prinsessa/ninja.

2 kommenttia:

Kaisa/Peikkolapset kirjoitti...

Onpa kaunista!

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, Kaisa! Eskarilainen itse rakastaa huonettansa :) Kirjoituspöydän ääressä on kirjoiteltu ahkerasti kirjeitä.