keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mopo keulii puodilla

Puodilla alkaa olla melkoisen villi meininki. Yritän muistutella itselleni, että vuokrasin tämän liiketilan ensisijaisesti työhuoneeksi, mutta silti pääknupissa kihisee puodin laajentamissuunnitelmia. Yritän muistutella myös, että nyt on sesonki - todennäköisesti vuoden ainoa - Herra Hakkaraisen talon sesongin mukana. En jaksa uskoa pikkukaupungin joulumyynnin yltävän takuuhiljaisen alkuvuoden yli elättäviin lukemiin. Syksyllä ehdin taas ommella enemmän, kun puodin ovi lakkaa käymästä.


Mutta voi, miten rakastan pientä, ikiomaa puotiani! Saan järjestellä siitä juuri niin hullun kuin keksin. Ja niin olen viime päivinä järjestellytkin!


Olen maalannut kalusteita, raahannut somisteita, tilannut ja purkanut kuormia, ommellut ikkunoihin esirippuja (ei suinkaan verhoja), kiinnittänyt valoja ja viirinauhoja. Ideoita on niin paljon ja aikaa niin vähän!


Samalla, kun nautin puodin pyörittämisestä, mietin tulevaisuutta. Pitäisikö minun hakea syksyn yhteishaussa opiskelemaan ja takaisin normaalien ihmisten yhteiskuntaan ja palkkatyöelämään, jäädä sijaisäidiksi vai jatkaa keppihevossirkukseni tirehtöörinä? Eihän näin pöhköllä puodilla ole mitään mahdollisuuksia 24.000 asukkaan pikkukaupungissa. Eihän?

4 kommenttia:

Nangelwolf kirjoitti...

Eikös se ole niin että mitä hullumpi idea, sitä paremmin se toimii :D
Eli älä vielä luovuta, jooko?

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta, Nangelwolf!

Katsotaan. Perimmillään tässä taitaa olla kysymys elämänvalinnoista: mitä arvoja pidän tärkeinä, mitä lapsilleni ja muulle perheelleni haluan antaa, mitä muu perhe toivoo, millaista elämää haluamme elää. Alunperin tilapäiseksi ja osa-aikaiseksi ajatellun yrittäjyyden takaraja alkaa häämöttää, se mahdollisti lasten hoitamisen kotona niin kuin toivoimmekin. Nyt kotiäitivuodet alkavat olla takana pienimmäisenkin eskarin alun myötä, joten joka tapauksessa yrittäjyyskin sen mukana muuttuu. Helpoin tie oma yritys ei ainakaan ole, se on varmaa :D

KataMaria kirjoitti...

Ihanan näköinen putiikki!
Mitäs jos vielä kokeilisit ensi kesään asti. Että kuinka se kauppa käy.
Keppihevoset kun näkyy nyt olevan todella in, ku niitä on kovin alkanut katukuvassakin näkyy. :)

Lilli kirjoitti...

Ihana putiikki ja on kyllä juuri oikealla paikalla Hakkaraisen taloa vastapäätä :) Pitäisi itsekin päästä piipahtamaan jos vain Sastamalassa tulisi käytyä. Monesti siitä ohikin ajaa. Täytyy kuskille sanoa joku päivä että poikkeaa normaalista reitistä hippasen ;)

-Lilli-