maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kodinhoitohuone

Tämäkin pitkään vuoroaan odottanut huone saatiin viime kesän aikana (lähes) valmiiksi: kodinhoitohuone. Ensimmäiset vuodet meillä oli pyykkikone vanhalla karjakeittiöllä tallin päädyssä. Sinne juoksin likapyykin ikeakassissa ja märät, puhtaat paluukyydissä. Tuntui ihan uskomattomalta luksukselta, kun saimme tehtyä jokunen vuosi sitten kodinhoitohuoneeseen lattian ja sinne pesukoneen ja kuivausrummun. Nyt on myös kaapit, kattoon nostettava kuivausteline, korkea siivouskaappi ja sen vieressä kakkosjääkaappi. Voi, mitä luksusta!


Lavuaarista puuttuu vielä hana ja viemäriputki. En ole löytänyt mieleistäni korkeaa hanaa, Ikea on näiden vuosien kuluessa lakannut valmistamasta juuri sitä, jonka haluaisin. Etsintä jatkuu.Kodinhoitohuone sai värinsä tästä voimakkaasta kaunottaresta. Meillä on nykyään mankeloidut lakanat ja ainakaan vielä mankeloinnin uutuudenviehätys ei ole hävinnyt.


Hyllyjen kannattimet teimme vanhoista kangaspuiden osista. Ne löytyivät meidän muuttaessamme piharakennuksesta osin lahonneina. Näissä on niin kauniita, krouveja yksityiskohtia, että onneksi saimme pelastettua käyttöön. Hylly tehtiin vintiltä löytyneestä vanhasta leipälaudasta. Kaikki saivat pintaansa vahan.

Kaapit ovat Ikeasta ja työtasot Bauhausista. Paljon löysimme kierrätettyinä: ison lavuaarin, pesukoneen, kuivausrummun ja mankelin. Pyykkikorit ja kuvien ulkopuolelle jäävän metallisen kenkätelineen bongasin paikallisesta Villihinnasta, josta olen tehnyt ilahduttavia sisustuslöytöjä ennenkin.


Aulan puolelta näkee kaukaa kurkkaamalla, onko koneiden ohjelma pysähtynyt. Muutenkin tykkään, kun lasioven kautta pääsee aulaan lisää valoa.

3 kommenttia:

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Kivan näköistä <3 Mukavaa uutta viikkoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Minkälaista hanaa kaipailee, meillä kun on käyttämätön ikean keittiö/khh hana tuolla kellarissa... Laita vaikka kuva tulemaan minkälainen se haavehana on, jos vaikka sattuisi osumaan!

Terkuin Sari

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, Maatiaiskanan Elämää ja mukvaa viikkoa myös sinulle :)

Kiitos, Sari :) Hana, jota etsin, on se jossa on tavishanan lisäksi korkea, joustava ja liikkuva suihku. Meillä on keittiössä sama, näkyy ainakin tämän postauksen ekassa kuvassa:

http://ahdintila.blogspot.fi/2018/01/puhtaalta-poydalta.html

Jos tuo löytyy, niin laita ihmeessä vaikka s-postia jasmiina.ahti ja loppuaosa gmail.com.