keskiviikko 1. elokuuta 2012

Piharemonttikuulumisia Tallipihalta

Tallipihan piharemontti on jatkunut aikaisesta keväästä. Nyt alkaa näyttää hyvältä!

Jäätelökioskin entiselle paikalle tehdään lasten leikkipaikkaa. Hiekkalaatikko on jo käytössä, mutta kiipeilytelineen viimeistelyt jatkuvat. Tästä hevosen muotoisesta telineestä ilahduin nähdessäni suunnitelmat...


... mutta mitä ihmettä: ipanat laskevat liukumäkeä iloisesti kuin hevonkakkarat! Hauska teline tämä on silti ja vierestä katsottuna iso. Onkohan huumori tahatonta?


Arkisin rekat ja kaivinkoneet sumplivat pihalla asiakkaiden, myyjien ja muiden yrittäjien seassa - onneksi eivät sentään tapahtumissa! Kuvassa alhaalla oikealla näkyvä Kivimies on Tallipihan sankari, ehkä jopa supersankari. Pihalle valmistuvat kiveykset ovat upeita. Osaisinkohan tehdä sellaisia omaan pihaan? Sopisivat mustapeukalon puutarhaan.

Keskeneräistä kiveystä Suklaapuodin ja Tallimiehen talon välissä. Tästä näkyy, miten kiveystä tehdään: maa kaivetaan ja siihen tuodaan hienoa soraa tai hiekkaa ja kivet ladotaan sen päälle yksi kerrallaan ja naputellaan moukaroidaan kumivasaralla tiiviisti paikoilleen. Lopuksi väleihin harjataan hiekkaa. Hidasta ja raskasta varmasti, mutta voisihan tätä itse kokeilla. Ihan pienen kiveyksen verran? Kiviä meillä on omasta takaa, Kivijärvenmaassa kun asutaan.


Vossikan hevosilla on vapaapäivä maanantaisin ja tiistaisin. Silloin ne viettävät päivänsä tarhassa. Nyt vuorossa ovat Valko ja Nipa.


Vaunuvajan kulmaan saatiin jo istutukset. Ja kuten kuvasta näkyy, myös valvontakamera odottelee kytkentää. Remontin yhteydessä pihan sähköt, valot ja valvonta uusitaan myös. Tervetullutta, sillä pimeänä vuodenaikana valaistus onkin ollut surkea.


Kuka sanoo, että kaupungin miehiltä (ja naisilta) työnteko kestää? En pysynyt kameran kanssa perässä, kun työntekijän jäljiltä jäivät vain tyhjät taimilaatikot, työhanskat ja valmiit istutukset.


Tallin takana Kesäpuodin kulmalla on pieni, kaunis kohta.

Omenatarha alkaa hahmottua. Sinne tulee satupolku ja lapsille paljon kivaa puuhaa. Jättimäinen xylofoni ainakin näyttäisi olevan ja erilaisia hahmoja.Piharemontti kaikkine riesoineen on varmasti vaivan arvoinen valmistuttuaan. Ainutlaatuinen Tallipihan kortteli pääsee lopultakin ansaitsemaansa kukoistukseen: vehreyttä, valoa ja juuri oikeanlaista tunnelmaa. Mustapeukalokin ilahtuu!

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Ihana että Tallipihalle saadaan leikkipuistoa ja satupolkua, jotain ilmaista tekemistä lapsille jotka ei uskalla ajaa karusellilla tai hevosella :) Ja saadaanpa vanhemmat viihtymään pitempään kahvilla tms

Jasmiina kirjoitti...

Vieressä Näsinpuistossa myös remontoidaan leikkipuisto Kirsi Kunnaksen henkeen Tiitiäisen puistoksi. (Onkohan jo valmis? En ole käynyt katsomassa.) Toivottavasti lähiseudun lapsiperheet löytävät nämä molemmat helmet!