lauantai 27. lokakuuta 2012

Palatsinraitin sillan avajaistunnelmia

Hämärässä pokkarini rajat tulevat vastaan, joten heti kärkeen pahoittelut kuvien surkeasta laadusta!
Sain aitiopaikan Palatsinraitin sillan avajaisten seuraamiseen oman puodin kuistilta. Pääsin myös ekan kerran kunnolla katsomaan puodin uutta yövalaistusta: upea.


Nipa ja Cabina seurasivat juhlahumua tarhan puolelta. Lauantaina ne pääsevät töihin ja hulinaan mukaan, kun Cabina ajeluttaa väkeä uutta siltaa pitkin Tallipihan ja Vapriikin väliä (ilmaiseksi, Vapriikin tarjoamana).

Cabinan pään kohdalla lehdettömien puiden takaa häämöttää Näsilinna. Harmittaa, etten saa kameralla tallennettua kaikkea, minkä silmä näkee: Näsinpuiston kohoamassa kallioille, Näsilinnan, juhlavalaistun Näsinneulan. Toiseen suuntaan Tallipihalta näkyy Finlaysonin palatsi Wilhelm von Nottbäckin puistossa ja Mältinranta.Lähes täysi kuu osallistui avajaisten valoshow'hun. Aidan takana oikealla on Finlaysonin palatsi.


Seremonioiden jälkeen Finlaysonin alue tarjosi juhlakahvit kansalle Tallipihan kahvilan terassilla.


Kahvilanpitäjä Susku teki suuren kurpitsalyhdyn.


Terassin tunnelmaa. Taustalla oikealla häämöttävät Näsinneulan siniset juhlavalot.


Pieni Tallimiehen talo on kuin korurasia juhlavaloissaan. Puiston takaa Näsinneula huhuilee ihan eri vuosituhannelta ja maailmasta.


Silta on nyt auki rahvaankin tallustella. Tänään on oiva tilaisuus tutustua siihen sekä tietysti Tallipihaan ja Vapriikkiin, joiden väliä vossikka kulkee tänään ilmaiseksi klo 12-16.

Avajaisjuhlat siis jatkuvat, tulkaahan mukaan!

Ei kommentteja: