sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Hetki ennen Joulukylää

Tänä viikonloppuna ehdin vielä rauhassa kuvata puodilla ja ihmetellä Tallipihalle viriteltyjä jouluvaloja. Kyllä, nämä ovat jo jouluvalot, sillä Joulukylä aukeaa ensi lauantaina. Marraskuun tihkusateessa yritin löytää joulutunnelmaa, en vielä löytänyt.


Tämä oli varsin surrealistinen puotiviikonloppu. Puodilla kävi vakkariasiakkaita, messuvieraita, outoja kyselijöitä, turisteja ja ihanan hulvattoman hulluja tyyppejä, joiden kameran muistikortille tarttui muutama otos minusta rikkomassa kaikkia minihamesääntöjä: liikaa ikää, liikaa kiloja ja liian vähän helman pituutta. Laittoman helman omistaja rannerihkamastaan joulupuussa kiinni räpiköimässä.


Tallipihan isännöitsijä Tarja kävi virittelemässä aina vain lisää valoja. Vaunuvajan vintin ikkuna sai lilat ledit. Piharemontin jäljiltä rakennuksissa on muutenkin upeat ulkovalot. Nuo räystäidenalusledit menevät kyllä hankintaan kotonakin - kunhan joskus saadaan talo niitä vaille valmiiksi.Oma puotikin sai lilat valot vintin ikkunaan. Nämä näkyvät uudelle Palatsinraitin sillalle saakka.


Taikaviitan Tarja teki meille joulupuun. Juuri sen, johon jäin kiinni vaihtaessani kynttilää lyhtyyn.


Järjestelin eteisessä vielä lisää. Virittelin esiin mm. Taikaviitan viirejä.


Taikaviitan Tarja löysi aarrekätköistään vanhan pilkullisen varjostimen ja toi sen puodille, jos vaikka keksisin sille paikan. En ihan heti keksinyt, mutta kun kirppikseltä löytyi varjostimeen sopiva lamppu, niin paikkakin löytyi eteisestä.


Muotirikosten sarja jatkuu. Olen aivan varmasti jonkun muotigurun mukaan yli-ikäinen ja muutenkin matemaattisilta ulottuvuuksiltani rajoittunut henkseleihin. Luulin jo käyttäneeni niitä tarpeeksi 80-luvulla (minulla oli henkselit usein: farkuissa roikkumassa alaspäin ja ratsastushousuissa alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan olalla), mutta nyt olen löytänyt ne uudestaan. Kiinnitän ne farkkujen ja muiden housujen lisäksi hameeseenkin.


Bongasin joku aika sitten Vapaa Valinnan aletangosta ihanasta kukkakankaasta tehtyjä hellehaalareita minuakin naurattavaan hintaan. Ostin niitä kolmet. Yhdet saivat jäädä alkuperäiseen malliinsa haalariksi, yksistä tuunasin pitkät housut ja näistä kolmansista polvihousut.


Askartelin puodille muutamasta tyhjästä pahvilaatikosta lahjapaketteja koristeiksi.Puodilla alkaa muutenkin näyttää jouluiselta. 
Tänä viikonloppuna sain vielä puodilla ommeltuakin. Joulukylän viikonloppuihin on turha ompelukoneetta raahata - toivottavasti!
Tunnelma on odottava: seuraavalla puotivuorollani karuselli on jo koottuna, Mimmi-aasi ja lampaat tallissa ja piha täynnä elämää.

Ei kommentteja: