lauantai 16. helmikuuta 2013

Saanko esitellä: Victoria

Onnea on vasta huollettu ompelukone. Minuapas kohtasi tuplaonni!

Hain eilen huollosta uskollisen vihreän kaunottareni, ompelukoneeni Beatricen. Löysin kirppikseltä jokin aika sitten toisen samanlaisen, sen kadonneen kaksoissisaren ilmeisesti. Se toimi vielä kirpputorilla testatessani, mutta kotona lähemmissä tutkimuksissa sen pakki jumittui. Vein siis molemmat huoltoon Mansen tikkiin ja eilen sain kuin sainkin molemmat takaisin. Ne toimivat kuin unelmat!


Ahdin tilan konevahvuudessa on siis nyt uusi vihreä kaunotar, Victoria (oikeanpuoleinen). Vielä kun saisin kunnollisen saumurin... ja peitetikkikoneen... Ehkä vielä joskus.Victorian ja Beatricen vaakunat ovat hieman erilaiset. Hauskaa, että kruunun malliakin on muutettu!
En malta olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi ja varoittamatta muita kirppiksiltä ompelukoneaarteita bongailevia. Nämä vanhat koneet ovat tukevaa tekoa ja niitä pystytään huoltamaan ja korjaamaan, vaikka ne olisivat täysin jumissakin. Näiden vihreiden Husqvarnojen ohjekirja varoittaa vain yhdestä synnistä, jolla ne saa rikottua: ompelemalla ilman mallilevystöä. Tarkista siis aina ennen kokeilua, että mallilevystö on paikoillaan!

Mallilevystön paikka on koneen takana, lankarullapidikkeiden kohdalta aukeavan luukun takana. Mallilevystöillä voidaan vaihdella koneen ommelvalikoimaa. Nämä ihmekoneet tekevät useita kymmeniä erilaisia kuvio-ompeleita sekä yhdellä että kahdella neulalla.

Ennen vanhaan on tehty asiat perusteellisesti. Ompelukoneen ostajat ovat päässeet valmistajan järjestämille ompelukursseille. Taidan elää vääränä aikana!

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Tuo taitaa olla maailman paras ompelukone ja sulla on niitä kaksi, oletpa onnekas! :) Tulin jonkun toisen blogin suosikkiblogien kautta tänne ja ensimmäisenä silmä osui tuohon husqvarnan kuvaan yläbannerissa :D
Äidilläni on tuollainen, ehkä minä sen joskus perin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Oletko paljon ommellut noilla Husqvarnoillasi? Millasia koristeompeleita sillä saa tehtyä? Hakusessa olisi kone, joka tekisi hunajakennotyylistä ommelta, jota monissa lastenvaatteissa käytetään. Oma vanha Eva tekee "harvaa" hunajakennoa, ei niin kovin kaunista.. Muukin tikki käy, jos on näkysää. Tykkäisin kovasti vanhoista koneista, sopivan yksinkertaisia käyttää eivätkä turhaan ranttuile. T. Katja

Koivuojalla kirjoitti...

Hei! Minullekin kotiutui tuollainen vanha ihana Husqvarna. Siinä oli paikallaan 1 metallilevystö, tiedätkö saako niitä ostettua jostakin lisää? :)
Kone tuli minulle suoraa huollosta ja on ehdottomasti yksi parhaimmista koneista millä olen ommellut!