lauantai 30. marraskuuta 2013

Sastamalan Joulutorilla

Sastamalassa Rautia on muuttanut ja sen vanha rakennus varastohalleineen seisoo tyhjillään odottamassa purkua uuden ja uljaan citymarketin tieltä. Valtava katettu tila tapahtuman järjestämiseen! Molemmat rakennukset olivat tupaten täynnä myyjiä. Minulla oli tuuria, sillä pääsin halleista lämpöisempään ja valoisampaan.


Myyntipaikka pääsi laittamaan jo eilisiltana. Vein silloin jonkin verran tavaraa, että pääsin näkemään oman paikkani.


Myymään pääsivät kaikki halukkaat, jotka vain halleihin mahtuivat. Niinpä tarjolla oli iloisessa sekamelskassa sitä sun tätä. Omina naapureinani oli luomutila maistiaisineen (mm. punajuurta, apua!) ja herkkuineen sekä mummo, jolla oli myynnissä uusia sähkötyökaluja, muuntajattomia jouluvaloja, kirppistavaraa ja itse neulomiaan sukkia (5,-/pari). Vierustovereita olivat myös piparien leivontapaja ja linnunpönttöpaja lapsille. Jälkimmäisen pauke oli korviahuumaava ja innostus tarttuva.


Minä olen kartuttanut tuunannut myyntikalustoani viime viikolla. Valkoinen pystynaulakko on kirppislöytö, sen yläosa on pyörivä ja sopii essuille paljon rekkiä paremmin. Puun muotoisen naulakon ostin Tammer-Tukusta. Se oli musta, mutta hioin ja maalasin sen spray-maalilla vihreäksi. Tuunasin myös vanhaa Singer-laatikkoa verholla ajatuksenani tehdä siitä pieni kassatiski, mutta otin lennossa käyttöön suunnitelma B:n ja blokkasin sillä naapurin punajuurimaisten sivuvaikutuksia essuihini.


Paikallinen parturi-kampaamo Dami osallistui tapahtumaan kahden jouluhahmon voimin, poron ja tontun. Upeat, eikö!


Väkeä oli aivan hurjasti liikkeellä. Sukkamummojen, punajuurien ja uupumattoman vasaranpaukkeen keskellä rikoin taas tapahtumamyyntiennätykseni - kirkkaasti. Asiakkaat ostivat jopa myyntipaikan somisteeni, joita en edes osannut ajatella myytäviksi. Olen niin intoa piukassa, tämä homma on nyt menossa niin oikeaan suuntaan!


Ensi vuoden aion ottaa opiskelun kannalta: kierrän mahdollisimman paljon erilaisia tapahtumia, hion tuotevalikoimaani ja esillepanoa. Tämä puoli käsityöyrittäjyydestä on jäänyt minulla puodin varjoon. Opettavaista!

Olen yllättynyt siitä, miten moni jutulle poikennut kertoi lukevansa tätä blogia. Kiitokset teille!

Kertakaikkisen, erinomaisen mainio työpäivä.

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Ilahduttaa kuulla, että sitkeä työsi tuottaa välillä tuollaisia upeita päiviä. Alasi kun kaiken lisäksi on vielä sellainen, ettei koskaan voi etukäteen arvata ostajien ajatuksia, mikä tuote milloinkin nousee "hitiksi".
Terveyttä ja voimia loppuvuoden haasteisiin!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kiva kuulla tällaisia kuulumisia! Ensi vuosi tulee sitten olemaan mielenkiintoinen, kun kurvailet ympäriinsä tapahtumissa sillä nimeltämainitsemattomalla ajokilla...