lauantai 22. marraskuuta 2014

Vielä yksi kurkistus messuvalmistelujen kulisseihin

Messuille on riittänyt tietysi ommeltava ja pakattavaa, mutta myös osastojen suunnittelussa on ollut oma työnsä. Nämä sirkusjulisteet luonnostelin paperille viime kesänä. Suttuisista luonnoksista painokelpoisiksi julisteiksi ne loihti mainostoimisto Grafiiri. Julisteet toteutti Mainosteippi.
 Julisteet ovat säänkestävää materiaalia ja koot mietin niin, että niitä voi käyttää sekä kauppa-autossa, toriteltassa että messuosastolla. Ihmeen hyvin toimivatkin!

Seinäjoella kiinnitin ne kauppa-autoon...... ja Tampereella messuosastoon. Näihin julisteisiin olen ihan hirmuisen tyytyväinen ja niille on varmasti käyttöä pitkään.


Toinen panostus messusyksyyn oli kassakoneen hankinta. Sisämyyntitapahtumissa myyjällä on velvollisuus tarjota kuitti jokaisesta ostotapahtumasta ja messuvilinässä kuittivihkon kanssa puuhastelu on ihan tuhoon tuomittua touhua - ainakin minun laajalla tuotevalikoimallani, kun esipainettuja kuittivihkoja ei voi käyttää. Laki vaatii kuittiin tietyt tiedot ja niinpä kone oli valittava sen mukaan. Olisin niin halunnut jonkun vanhan, kauniin koneen, mutta ne ovat lainsuojattomia. Tämän ihanuuden ostin kuitenkin kuin Sulo Vilen: kun halvalla sain.


Virallisen Kassakoneen hankinnassa päädyin akkukäyttöiseen ja pienikokoiseen RCH Ondaan. Kassalaatikko minulla jo oli, se on irrotettu huutokaupasta ostamastani vanhasta kassakoneesta. Korttimaksupäätteenä käytän iZettleä älypuhelimen kanssa. iZettlellä on muuten nyt tarjous, 26.11. mennessä rekisteröityneet saavat päätteen ilmaiseksi. Päätteellä ei ole mitään perusmaksuja, maksu menee vain käytön mukaan, maksimissaan 2,75% / maksu.

Yhdessä nämä kaverukset, kassakone ja -laatikko, kuitenkin olivat aikamoinen rumilus.


Niinpä suunnittelin niille kotelon, jonka Mies toteutti vanerista ja minä maalasin jäkälänvihreäksi.


Ei siltikään yhtä kaunis, kuin vanha kassakonekaunotar, mutta toimii.

PS. Hirmuisesti tuli taas yrityslinkkejä tähän juttuun, mutta taustalla ei silti ole mikään yhteistyö. Kehun ihan siksi, kun nuo kaikki kehunsa reilusti ansaitsevat :)

Ei kommentteja: