maanantai 30. marraskuuta 2015

Joulubasaarissa Ulvilassa

Nyt se on avattu, joulusesonki. Lauantaina vietettiin Sastamalan joulunavausta ja pidin puotia auki pitkään, sunnuntaina huristelin Ulvilaan nahkatehtaan perinteiseen Joulubasaariin. Lauantaina sää ei todellakaan suosinut, kaupunkijuna-ajelijoiden matkaa siivitti taivaalta vihmova jääkylmä sade. Kanerva- ja kynttiläasetelmani puodin portaiden vieressä lensi tuulen mukana. Jonkin verran minunkin puodillani kuitenkin kävi säätä uhmanneita joulunavaajia. Minulla oli pieni mainos paikallislehdessä ja se olikin tavoittanut monia uteliaita.


Sunnuntaina huristelin kaksipäiväisen Joulubasaarin jälkimmäiseen päivään. Myyntipäivä alkoi pirteästi, mutta hiljeni aivan liian aikaisin. Toisaalta ehdinpähän itsekin kiertää muiden myyjien pöydät ja treffata Joulupukin. Aretan silmät suurenivat kotona Joulupukkikuvan nähdessään: "Kerroitko sä sille, ollaanko me oltu kilttejä". Tyttö oli helpottunut, kun kerroin vain tehneeni alihankintasopimuksen Joulupukin kanssa ja toimittavani tonttujen apuna keppihevosia.



Tämä olikin viimeinen ennestään tuttu tapahtuma tälle vuodelle. Joulunaluksen pidän puotia auki ja jännitän, miten sen kanssa käy. Löytävätkö paikalliset minut vai tekevätkö kaikki jouluostoksensa mieluiten Tokmannilla? Reilun viikon kuluttua aukeaa Tampereella Verkarannassa Käsityökorttelin Joulupuoti. Minäkin tuotteineni olen siellä mukana.

Ei kommentteja: