maanantai 14. marraskuuta 2016

Ekaluokkalaisen huoneessa

Tytöt ovat asuneet tornikamareissaan nyt reilun vuoden. Aikaisemmin tornissa oli minun työhuoneeni ja vierashuone. Kesään asti huoneet olivat vähän väliaikaismoodissa: ikkunoissa vain jotkut verhot, lattioilla vanhat matot ja järjestyskin vähän odottamassa parempia aikoja. Nyt molemmat huoneet ovat lopultakin valmiit.

Tytöt saivat itse valita värit huoneisiin. Auroran yllätysvalinnan osuessa oranssiin sain nieleskellä vähän aikaa, mutta Aretta vasta haasteen heittikin: lilaa, turkoosia ja keltaista. Annoin asian hautua hetken ajatellen, että seuraavalla viikolla väritoiveet ovat ihan jotkut muut. Mutta ei, tyttö on sinnikkäästi pysynyt valinnoissaan. Mikäs siinä sitten; nyt on lilaa, turkoosia ja keltaista :D

Värimaailmaan sopivia retroverhoja metsästin kissojen ja koirien kanssa. Tarjokkaita kyllä löytyy toinen toistaan mojovammissa väreissä ja kuoseissa, mutta nämä hakemani ovat aikakaudelta, jolloin todella niukat verhot ovat olleet muodissa. Järjestäen löytöni osoittautuivat liian pieniksi. Nämä turkoosit aarteet löysin Facebookin Rättei, Lumpui & Retroi -ryhmästä. Niissä koko riitti laskosverhoiksi kahteen ikkunaan. Sain verhot valmiiksi eilen ja nyt ne odottavat yllärinä koulusta palaavaa Arettaa.


Pöytä on Otson vanha pieneksi jäänyt. Olen ostanut sen omina opiskeluaikoinani forssalaisesta osto- ja myyntiliikkeestä. Minulla se oli turkoosi, Otsolla petrolinsininen ja Arettaa se palvee nyt lilana. Alunperin se on luultavasti ollut lakattu. Keltainen työvalo on viime kesän kirppislöytö.
Kuten meillä kotona kaikkialla, tässäkin huoneessa on monta kirppislöytöä. Tämä lilansävyinen täkki löytyi vasta viime viikolla ja selvisi kuin selvisikin tervetulotoivotuksestani, 60 asteen pesusta. Vanha kaunisvaloinen karttapallo on kirppikseltä myös, samoin piianpeili pöydällä ja nukkekodin alustaksi ostamani ja maalaamani radiopöytä.


Ette arvaakaan, miten ihanalta tuntuu, kun olen pitkästä aikaa saanut keskittyä kodin sisustusprojekteihin. Niitä on nyt työn alla useampi yhtä aikaa. Seuraavaksi viimeistelen Otson huoneen, se onkin jo viittä vaille valmis.

Tyttöjen huoneisiin tuli juuri sellainen tunnelma, jota toivoinkin. Värejä on paljon, samoin hulluja esineitä, mutta silti omasta mielestäni on harmonista. Yläkerran aulakin etenee takavasemmalla. Tiedättekös: portaissa on lopulta ihka oikea ihmisten kaidekin! Se odottaa paria reipasta maalauspäivää vielä.

2 kommenttia:

Niina/Kartano keltainen kirjoitti...

Aivan ihana tunnelma huoneissa. Kovin tutunoloinen myös. Meillä lastenhuoneissa on myös samaan tyyliin huonekaluja eri aikakausilta.

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, Niina :)