torstai 14. joulukuuta 2017

Tallipihan Joulussa taas

Nää mun päivitykseni on nyt vähän yksitoikkoisia: keltainen auto tapahtumissa :D En kuitenkaan ole viimeisen 1½ vuoden aikana käynyt tapahtumissa yhtä Tallipihaviikonloppua enempää, joten nyt on taas intoa tähän. Tosin nyt alkaa jo muistua mieleen, miten rankkaa tää kiertolaisen elämä säiden armoilla olikaan... Neljän viikon ajan viikot siis ompelen ja hoidan kotijuttuja ja viikonloput menee näissä merkeissä. Pidän ruutuvihkokirjanpitoa ja ei tässä touhussa oikeasti ole järjen hiventä :D

Sunnuntaina olin kuitenkin taas autoineni Tallipihalla. Tällä kertaa pystytin puotini tallin eteen Suklaapuodin ja joulunajan käsityöläisten yhteispuoti Hohteen väliin. Tallipihalla on siis puotijärjestystä vaihdettu. Suklaapuoti muutti isompiin tiloihin vanhaan valjashuoneeseen ja verhoilija Noora laittoi ikioman sisustusputiikin pystyyn Suklaapuodin vanhaan taloon. Joulunajan tallissa toimii Hohde, josta saa usean suomalaisen käsityöläisen tuotteita, joulunajan kukkia ja sisustustuotteita. Pikkuruinen Tallimiehen talo on pullollaan pientä ja ihanaa, sillä siellä on kalligrafin, puusepän ja lasitaiteilijan lisäksi nykyään myös Ottiilia värikkäine pehmoineen, kortteineen ja pienine ommeltuine sisustustuotteineen.

Kanahäkki on tällä pihalla ja kanat tietysti nyt talvea viettämässä meillä. Tallissa on lampaita ja Ukko-aasi ulkoilee pihan aitauksessa tallin toisella puolella päivät.On niin hienoa, että mäen päällä Milavida on nyt loistossaan. Käsittämätöntä, että se sai rappeutua vuosikaudet - onneksi se pelastettiin!

Mun uutuuksia tälle joululle ovat yksisarviset. Niitä on vuosien varrella kyselty, mutta ovat aina jääneet ja jääneet. Ja sitä paitsi niitä on ikeat, tokmannit ja marketit pullollaan - mutta ei tietysti käsintehtyinä.
Sunnuntain iltapäivänä saatiin lumikuuro kaunistamaan mustaa maisemaa. Heti on tunnelmaa!

Itselleni ostin pihamökin myyjältä pitkät palmikkosukat. Ihanat!


2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Käytiin viime viikolla nopsasti Tampereella ja kävelin siinä joulutorin poikki. Miten järjettömän kiitollinen olin siitä, etten itse ollut seisomassa siellä märän lumisateen keskellä viisitoista villapuseroa päälläni ja toivomassa, että joku edes pysähtyisi.

Tsemppiä loppurutistukseen! Yksisarviset ovat ihania!

Jasmiina kirjoitti...

Mä olin just maanantain ja tiistain Joulutorilla ja tiistaina tuuli ja tuiskutti luukusta sisään siihen malliin, että hilpasin iloisen ostoskierroksen ympäri toria hakemassa lisävaatteita :D

Kiitos <3