torstai 11. elokuuta 2011

Navajokorut

Olen saanut äidiltäni korut, jotka hän on saanut isältäni 60-luvulla. Hopeiset Navajo-intiaanien käsityönä tekemät korvakorut ja rannerenkaan. Ne ovat odotelleet korurasiassani ja tänä kesänä älysin ottaa ne käyttöön. Ne ovatkin olleet käytössä lähes päivittäin, vaatteiden kuin vaatteiden kanssa ja tilaisuudessa kuin tilaisuudessa.

Äidilläni on ollut myös sormus samaa sarjaa, mutta se oli sormessa minun - äitini esikoisen - synnytyksessä ja meni rikki.

Pari viikkoa sitten Tallipihan Heinätorilla Tampereen antiikin ja keräilyn pöydässä näkyi jotain turkoosia: rintakoru/riipus samaa sarjaa! Koru pääsi heti käyttöön kauan kadoksissa olleiden ystäviensä kanssa. Isäni on aikoinaan valinnut vihreäsilmäiselle äidilleni kaikkein tummakivisimmät korut, tämä nyt löytämäni on heleämmän turkoosi, mutta aivan samaa sarjaa.

I got silver and turqoise jewellery from my mother, earrings and bracelett. My father gave them to her at 1960's. Jewellery is handmade by Navajos. My father gave a ring too, but it was broken when my mom gave birth to me. I got chills when I found a necklet/brooch at Stable Yards Hay market.

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Wau, mikä löytö! =) Kauniita koruja, turkoosi on tänä kesänä ollut omakin suosikkini.

kanaemo kirjoitti...

Upeat korut, todella! Turkoosi on yksi miun suosikkikivistä värinä myös miellyttää silmää.

Hyvä tuuri, joskus löytää, vaikka ei etsikään. :)