torstai 15. maaliskuuta 2012

Talliin tuli kevät

Yhtenä päivänä sen vain huomaa: talitintit laulavat, pilkkihaalarissa tulee hiki ja lantalasta nousee höyry. Tallitytön kevään merkkejä!


Simo Rusakon turkki on aivan mahdoton, kuin hattaraa. Kelien lämmettyä tartuin trimmeriin ja ajelin Simolle kevätkampauksen. Tyylikkäämpikin voisi ehkä olla, mutta takkuuntuu paljon vähemmän kuin pitkänä. Karvanleikkauksen jälkeen Simolla oli kevyt olo, pomppufiilis!


Kanoilla on ihan omat puuhansa. Ne rakastavat nokkia kalkkia tallin seinistä. Ilmankos munat ovatkin paksukuorisia.


Hankin kanoille nilkkarenkaat, joka rouvalle oman värisensä. Lumpeella on sininen, Ruususella punainen, Täti Ruskealla keltainen ja Muna-Karitalla vihreä.


Hevoset viettävät suurimman osan ajastaan tarhassa, aamukuudesta iltayhdeksään. Ruunat viihtyvät yleensä aurinkoisessa päässä ja torkkuvat enimmän osan päivästä.


Viljami "tarkkailee maisemaa" - silmä hiukan luppasee...


Okullakin taitaa olla makea päiväuni meneillään.


Okusta on tullut lempeä jätti. Se on rauhoittunut kovasti ja tykkää lapsista. Uudet tilanteet jännittävät edelleen, mutta arki sujuu melko mukavasti.


Eläimet ovat olleet ihmeen terveinä pitkään - eläinlääkäri on nähty viimeksi viime vuoden puolella - kunnes Siiri-kissa palasi toissayönä kotiin suuri viiltohaava ranteessaan, laskimo ja jänne poikki. Nyt kissa on kursittu kasaan ja on toipilaana sisäkissana. Hiirikissa tästä kuitenkin vielä pitäisi tulla.


Eilen näin ensimmäisen kerran joutsenia. Reilun kuukauden päästä totutellaan jo laitumeen. Se on täällä, kevät!

8 kommenttia:

suvi kirjoitti...

On siellä sitte lähellä kevät,täällä vielä umpihanget ja hankikelit!

sylvi kirjoitti...

Onpa kanoilla mukavat nimet.
Ihania kotieläimiä sinulle.
Voi pientä kisua, toivotaan että pian paranee.
Hyvää kevättä sinne ihanaan Antin tilalle!

sylvi kirjoitti...

Nyt kirjoitin väärin meinaan Ahdintilalle!

Kielo kirjoitti...

Ihania kevättunnelmia!!!! Mutta ei tietenkään kisuraasun onnettomuus, mutta muuten. Täällä meillä tintit ja muut linnut vir´sertelevät jo kovasti ja ihan tulee ikävä kaikkiä kesäisiä luonnonääniä, niin pirteinä lintuset ovat.

*Minna* kirjoitti...

Voi että, tuo on sitä ELÄMÄÄ!!! Nauti joka hetkestä :)

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Kyllä täällä nautitaan :) Ja kyllä se kevät tulee kohisten kohta pohjoisempaankin!

Anonyymi kirjoitti...

Keväiset torkkuterkut Viljamille ja koko porukalle. Kunhan maa sulaa ja kuivuu se alkaa varmaan taas "raatoilla" pitkin pituuttaan, ainakin se ennen sitä harrasti. Piti välillä oikein mennä katsomaan onko laitumella kukaan edes hengissä ;)
Laidunkausi tosiaan on ihan kohta nurkan takana. Sitä odotellessa! Ja mul on varsakuume, mutta ei taida rekiströimättömälle vuonotytölle sulhoa löytyä mistään...
Paula

Jasmiina kirjoitti...

Paula: kyllä Viljami makaileekin välillä, heinäpaikalla on hyvä peti. Terkut sinne, koitahan keksiä varsakuumeeseen lääke (onko siihen muuta lääkettä kuin varsa?) :D