sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Possu Orf ulkoilee

Possu Orf on totutellut tallielämään rivitaloelämän jälkeen. Hyvin se tuntuu tottuneenkin: se rakastaa olkia, niiden silppuamista ja pesäntekoa. Se kohtasi jo tallissa vapaana seikkaillessaan kanojen sissipartion, Ruususen ja Muna-Karitan. Kohtaaminen sujui rauhanomaisesti, molemminpuoleisen ihmetyksen vallassa. Talliin kohtaamista todistamaan saapunut Rolle-kissa järkyttyi silminnähden, sekään ei ole aikaisemmin nähnyt possua karsinan ulkopuolella. Kissan silmät voivat olla hyvin suuret.

Tänään tuli aika päästää possu pihalle. Pihalla on myös tilaa tutustua muihin eläimiin: hevoset katselivat tarhastaan ja Paavo-koira pääsi lopultakin haistelemaan possun perusteellisesti. Lapsetkin olivat pihalla mukana. Pihalla ei ole pelkoa, että kukaan joutuisi vahoingossa nurkkaan tai muuten pakokauhun valtaan. On tilaa väistää, on valoa nähdä.


Paavo ja Possu Orf ottivat rauhallisesti. Possu ei ollut koirasta juuri moksiskaan ja koirakin pysyi ihan rauhallisena.



Pakkanen paukkui kymmenen asteen tietämillä, joten kovin pitkäksi ei ensiulkoilu venynyt. Lopuksi possu sai tallin oven edessä rusinoita palkaksi esimerkillisestä ulkoilukäytöksestään.


Tallissa possu rakensi pikavauhtia peitoista ja oljista pesän, vain kärsä näkyi.


Me suunnittelemme possulle kesäasuntoa pihalle: aitaus ja koppi ainakin. Vapaana se saa olla varmasti paljon. Se riiviö varmaan tulee tonkimaan perunamaan ja kukkapenkit (jos niitä joskus onnistun laittamaan). Possulle täytyy laittaa ikioma perunamaa!

Ei kommentteja: