torstai 3. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uusi karsina ja Possu Orf

Mies rakensi talliin uudeksi vuodeksi lampaille uuden karsinan. Nyt kaikki eläimet mahtuvat samalle puolelle entiseen navettaan. Vanhan tallin puolelle jää vielä kaksi vapaata karsinaa ja hoitokarsina.

Lampaiden uusi karsina on vasemmalla, seuraavana on Viljamin ja Okun isot hevoskarsinat, seuraavana possun karsina ja oikeanpuolimmaisessa asuvat kanat ja kanit. Hyvin jää vielä tilaa kulkea ison Okunkin kanssa.


Lampaiden uusi karsina on ihanan valoisa, sitä vastapäätä on ikkuna. Kirjava Miina kerjää iltakaurojaan, Kukka ja Marja odottavat rauhallisemmin.


Kanarouvat ovat jo vetäytyneet iltapuulle. Lumme on tehnyt pesän olkipaaliin lattialle, muut viihtyvät yläorrella.


Possu menee muita aiemmin nukkumaan. Eilisiltana se kuitenkin kaivautui pesästään seurustelemaan. Osansa taisi olla sen iltapalaksi saamilla kiivi-hedelmillä, ne olivat suurta herkkua!


Possu sai vähän herkkua vielä iltatallissakin. Se istui ja yritti kovasti näyttää söpöltä, laittoi alahuulenkin kärsän ohi tötterölle. Söpöltähän tuo näyttikin, voiko olla heltymättä! Possu oli nyt erityisen hyvällä tuulella, joten ajattelin kokeilla taas harjaamista. Aikaisemmin se on heti jäykistynyt, näykkäissyt harjaa ja vetäytynyt pois. Nyt sain kuitenkin harjata!

Possun niskaharjakset olivat pystyssä, mutta se pysyi paikallaan. Ei katsonut minuun, antoi vain harjata. Lopetin, kun näytti, että jännitys alkaa nousta. Possu vetäytyikin kauemmas, mutta tuli taas hetken päästä samaan kohtaan, harjani ulottuviin. Tällä kertaa harjakset eivät olleet yhtä koholla. Possu vetäytyi kauemmas taas hetken päästä, mutta tuli vielä takaisin. Nyt sen harjakset pysyivät alhaalla ja lihakset rentoina. Se kääntyili varovasti, että yletyin harjaamaan myös sen kyljet.

Harjaamisen jälkeen possu alkoi taas tehdä pesää. Se jutteli välillä pienellä, nätillä äänellä: "Orf".


Kissan kehräys saa possun välillä keskeyttämään pesänrakennuksen ja kuuntelemaan. Uusi ääni.


Oku alkaa jo rentoutua possun naapurissa. Se kurkistelee naapuriaan varovaisen uteliaasti.


Kun possukarsinasta kuuluu "Röf!" tai "Orf", Oku kääntää vikkelästi päänsä perimmäiseen nurkkaan, takakaviot pelottavan äänen suuntaan. Pian se kuitenkin rentoutuu taas. Uteliaisuus vie voiton.


Possu sai siis lopultakin nimen. Siitä tuli Possu Orf.

Oikein hyvää uunituoretta vuotta 2013!

Ei kommentteja: