maanantai 23. maaliskuuta 2015

Maalismarkkinoilla Tallipihalla


Parin männäviikon lämpöiset kevätpäivät ovat muisto vain, sillä lauantaiaamuna puhalsi jäätävä viima. Keväältä kuitenkin tuntui, kun suuntasin kleinarin keulan taas kohti tapahtumaa.


Tallipihan Maalismarkkinoilla oli kojut ja vanha talli käsityö-, leivonnais- ja kevätkukkamyyjiä täynnä, tallin karsinassa pääsiäispupuja, omalla puomillaan vossikka Päämies-hevosineen ja Pate-poneineen ja kahvilan terasilla loimutettiin lohta. Viimasta huolimatta aurinko lämmitti.


Tallimiehen talon liepeillä näyttää uudelta!


Puodissa on aloittanut vanhojen yrittäjien rinnalla Ottiilia raikkaan pastellisine pehmoineen, sisustustuotteineen ja viireineen. Lauri Karskelan nukkekotikalusteet ovat saaneet uuden nurkan.


Sunnuntaiaamu valkeni lauantaitakin hyisempänä. Kauppa-auto ei inahtanutkaan latoparkistaan. Mies oli taas sankari ja vaihtoi autoon toisen startin.


Vähän jännitti auton käynnistys... Starttasihan se!


Pääsin kuin pääsinkin perille Tallipihalle muutamaa minuuttia ennen tapahtuman alkua. Karvalakki ja kerrospukeutuminen olivat tarpeen!


En huomannut käydä räpsäisemässä yhtään kuvaa Tallipihan naapurin valkoisena hiohtavasta Näsilinnasta. Sen kunnostus on nyt loppusuoralla ja tänä keväänä se aukeaa yleisölle. Kunhan Tallipihan vierestä saadaan vielä valmiiksi kadunvarsiparkit syönyt tunnelityömaa, Finlaysonin palatsin alue uusine Vapriikin luo johtavine siltoineen, piharemontin läpikäynyt Tallipiha ja kunnostettu Näsinpuisto linnoineen tulevat olemaan upeat.

Ei kommentteja: