keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Risto Räppääjä ja Yöhaukka -elokuvan kuvauksissa

Nyt seuraa hirmuinen määrä kuvia, sillä eilinen päivä oli ihan erilainen: visuaalista väri-ilotulitusta ja melkoinen kokemus ja elämys. Pääsimme avustajiksi parhaillaan kuvattavaan Risto Räppääjä ja Yöhaukka -elokuvaan - koko Ahdin tilan väki!


Aamulla huristelimme kahdella volkkarilla kohti Naantalia ja museon puiston kuvauspaikkaa. Perillä pystytimme kolme myyntikojua.Meitä vastapäätä oli komein koskaan näkemäni lakukoju, wow!


Saimme sopivasti kaiken valmiiksi kuvausryhmän tuloon mennessä. Aluksi meille avustajille kerrattiin aiemmin sähköpostitse saamiamme ohjeita.Ahdin tilalta pystytettiin kolme kojua: teltta, jossa Otso myi sienijakkaroita, pikkuautoja ja poikien essuja, kauppa-auto keppihevosineen ja tarvikkeineen sekä Aretalle ja Auroralle oma herkkukoju kuplavolkkarista ja aurinkovarjosta.
Kuvausten välillä Nelli ja Risto ehtivät fanikuviinkin. Voi, miten mukavia ja kärsivällisiä he ovat!


Päivä sujui kuvausten etenemisen tahdissa: kuvausryhmä siirtyi kulloiseenkin kuvauspaikkaan, odotettiin auringon esiintuloa ja sitten kuvattiin. Ja sama toistettiin kussakin kohdassa muutamaan kertaan.


Tytöt saivat tuplaroolit avustajina, sillä he pääsivät myös karusellikieppujiksi. Se olikin luonnerooli!


Me avustajat saimme seurata näyttelijöiden työskentelyä tietysti aitiopaikalta. Osa oli tähdistä niin häikäistyneitä, että kamerat tahtoivat räpsyä myös kameran pyöriessä.


Kuvausten välissä pidettiin ruokatauko ja meille avustajille tarjottiin lounas puiston laidalla Hotelli Harrietissa. Puiston toisella laidalla on Hotelli Pusa - molemmat vaikuttivat todella ihanilta.


Kuvausten päätyttyä tivolilaitteita pyöritettiin vielä muutama kierros ja lapset pääsivät kyytiin Nellin ja Riston kanssa.


Upea päivä ja mahtava kokemus. Kylmä tuuli puhalsi, mutta aurinko pilkisteli sen verran ahkerasti, että kuvaukset etenivät mukavasti. Illalla huristelimme kotiin eväinämme metrilakua ja väsyneinä, mutta onnellisina.

Risto Räppääjä ja Yöhaukka -elokuvan ensi-ilta on 19.2.2016. Siihen saakka saamme jännittää, näkyykö meidän kojujamme tai edes koko markkinakohtausta elokuvassa. Ei haittaa, vaikkei näkyisikään, sillä tämä oli todella hieno ja ainutkertainen kokemus.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Wau! Hieno kokemus :) !

Susanna kirjoitti...

Ihan huippujuttu! Olen yhden Risto-leffan käynyt katsomassa, ja ehdottomasti tästä tulee toinen!

Jasmiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista, Minna ja Susanna! Tämä Risto Räppääjä meidän täytyy mennä katsomaan juhlallisesti oikein leffateatteriin :)

Nangelwolf kirjoitti...

Ihan ylihieno juttu :D Miten te tonne päädyitte?

Jasmiina kirjoitti...

Niin oli! Elokuvan tekijät ottivat yhteyttä Suomen käsityöyrittäjiin, kun tarvitsivat kohtaukseen myyntikojuja. Sitä kautta ilmoittauduimme ja kun ilmoittautuneita ei ollut montaa, tarjosin kolmea kojua.