maanantai 15. maaliskuuta 2010

Historiaa III - keittiö ja miten se tehtiin

Harmi, ettei tullut kuvattua taloa sisältä ennen purkutöitä! Tässä kuitenkin ensimmäisiä kuvia remontista. Alunperin keittiö oli tosi rikkonainen: siitä johtivat ovet olohuoneeseen, eteiseen, makuuhuoneeseen ja nykyiseen lastenhuoneeseen. Nykyaikaiselle keittiölle ei juuri löytynyt paikkaa. Puuhellan tilalla on joskus ollut leivinuuni, mutta se on purettu ja aikoja ennen meitä. Seinissä oli pinkopahvit ja punaiset tapetit. Tuo punainen jäi elämään uusiin alakaappeihin ja välitilaan.

Kuvia on otettu enimmäkseen kännykällä, joten laatu ei ole kovin kummoinen. Näin kuitenkin edettiin:


Keittiön ja eteisen välinen oviaukko siirettiin, että saataisiin tilaa kaapeille. Vanha oviaukko oikealla, hirsien välistä pursuava pellavarive on vielä tiivistämättä. Oviaukon yläosaan tulee hirttä + lasitiiliä. Lattiat on purettu ja vanhat eristeet poistettu.


Keittiön puolelta. Palomuurin vieressä oli makuuhuoneeseen johtava ovi. Tähän nurkkaan tulee keittiön kaapistot koneineen. Korvaushirret ovat vielä pesun jäljiltä kosteita.


Vielä sama siirretty keittiö-eteinen oviaukko, tässä vain näkyy oikealla puuhella, joka jää paikoilleen.


Juhannuksen -08 kunniaksi vaihdettiin keittiön ikkuna. Puuseppä (Malive) teki vanhojen mallien mukaiset, vanhoilla hyviksi havaituilla materiaaleilla pellavakitteineen ja huopatiivisteineen.


5.7.-08 Keittiöremppa etenee puuhellan nurkkaukseen. Voimamies siirsi Kotiliesi 40:n yksin sivuun.


Listoitusta jo! Oviaukon yläosassa kimaltelevat upouudet lasitiilet.


3.8.-08 Keittiö on VALMIS! Tai siis sen remppa, huonekaluja pitää vielä metsästää.


3.8.-08 Valmista, valmista, valmista... Jopa uuni toimii melkein 2 kk varaosashown jälkeen! Mikro ja kahvinkeitin poistuvat työtasolta, kunhan löydän niille oman kaapin. Haluan TILAA!

Yläkaapit teki mies, ovina on huutokaupasta ostettuja wanhoja ikkunoita, joita käytettiin edellisenkin kodin keittiössä. Onneksi niitä oli paljon.

Sisustus on edennyt näiden kuvien jälkeen, mutta jätän sen kuvaamista tänne vähän myöhemmälle.

Ei kommentteja: