tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kasvis- ja munaruokia

Jokin aika sitten kirppikseltä tarttui mukaan kasvis- ja munaruokien keittokirja. Kotona selailin sitä uusien reseptien toivossa ja hieman yllätyin, kun resepteissä sen kasvispuolen kanssa ei ollutkaan niin tarkkaa: kinkkua ja kanaa sekaan myös surutta.

Ajat ovat todellakin muuttuneet. Ja miten nopeasti! Keittokirja on tehty vuonna 1971. Silloin ei tiedetty ilmastonmuutoksesta, eikä tarvinnut ruokalistaa suunnitellessa miettiä eettisiä kysymyksiä vaikkapa lihan tehotuotannosta. Kadehdittavan viatonta!Löysin paikallisesta K-marketista Pirkan luomumakkaraa. Iloinen yllätys! Myös lapsille, kun illalla paistettiin sitä hiilloksella.


I found an old vegetarian cook book from flea market. In era that the book was made (1971), it wasn't so exact: you could also use some ham and chicken to veggie foods also. It made me wonder how times have chanced. Then people didn't know about the climate chance and there was no ethical questions about intensive production of meat. How enviable innocent time!

In a local store I found some organic sausages. Organic meat is very rare in Finland, so I'm very pleased. We cooked them in a fireplace and so children were pleased too.

4 kommenttia:

Ixu kirjoitti...

Hei... Tuo tulisija jossa tuota makkaraa hiillostatte. Olisikos siitä mahdollista saada kokonaiskuvaa. Tuosta kuvasta nyt ei kovin hyvin tolkkua ottanut, mutta onko se myös sellainen "pilarimuuri" jossa palokaasut kiertää tolppien kautta ennen kuin menee piipusta pihalle? Vähän koristeellisemmalta toki tuo teidän tulisija näyttää kuin tämä meillä oleva jo 60-70 vuotta tätä pirttiä lämmittänyt yksilö.

Jasmiina kirjoitti...

Ixu: joo, just sellainen. Tolppauuniksi (-muuriksi) sen joku tiesi. Meillä on pelkkä puulämmitys ja tuo on aivan mahtava lämmönlähde.

Täältä löytyy kapistuksesta kuvia:
http://ahdintila.blogspot.com/2010/03/historiaa-v-olohuone.html

Jasmiina kirjoitti...

Ai niin, tuo on ilmeisesti 30-luvulta.

Ixu kirjoitti...

Ihan samanmoinen (tosin meillä on vaan vähän rapistunut ulkokuoresta ja hitusen krouvimpaa tekoa).