sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Aurinkoinen päivä Vatajalla

Eilen oli 20. Vatajan Rompetori. Oman kylän tapahtumaa en jätä väliin, vaikka muiden myyjien tarjonta onkin enimmäkseen moottoreihin ja vanhaan tavaraan liittyvää. Kupla tuonne kyllä sopii kuin nenä päähän. Tässä tapahtumassa kokosin myös telttakatoksen. Se olikin tarpeen, sillä aurinko porotti koko päivän.


Tänä vuonna Ahdin tila osallistui entistä suuremmalla vahvuudella, sillä mukana olivat myös maaorjamme maatalousleiriläisemme ja lampaat, kanit ja kanat. Minikokoinen maatalaousnäyttely pystytettiin vajaan vuorokauden varoajalla - ja siinä ajassa myös keritsimme lampaat. Vähän hirvitti, kehtaanko ensimmäisen keritsemiseni jälkeen niitä kaiken kansan nähtäviksi viedä.


Ihan nättejä lampaista tuli. Vain kokomusta Marja ei kestä lähempää tarkastelua, sillä se rimpuili koko keritsemisoperaation ajan (makkara ja teurasauto mainittiin useampaan otteeseen ja taisipa kuulua muutama painokelvottomampikin sana). Osansa taisi olla myös operaation yöllisellä ajankohdalla, Marjan kesäkampaus valmistui pikkutunneilla.


Mukana olivat myös kanit Simo Rusakko ja Ruusu...


... ja kanat, joista joku pyöräytti näytösluonteisesti munankin.
 

Myynti oli ihan kohtalainen, vaikken katoksessani juuri malttanut pysytellä. Vatajalta teen joka vuosi löytöjä, ja niin nytkin: paluukuormassa oli vanhoja laukkuja, pari opetustaulua ja puulaatikoita.

Minimaatalousnäyttelystä jäi hyvä mieli: ehkä uskallan jatkossakin mobilisoida eläintarhani. Tämä poppoo mahtui vielä kerralla miehen autoon. Kuplavolkkarissa olisi ollut ahdasta. Tosin siihenkin on joskus villissä nuoruudessa mahtunut yhdeksän iloista illanviettäjää, joten miksi ei muutamaa pientä eläintä :D3 kommenttia:

Nangelwolf kirjoitti...

Kivoja eläimiä sulla on, pääsin itsekin Rompetorilla tutustumaan=) Onko se mustavalkoinen lammas muuten aina yhtä ihana ja rapsuteltava?

Jasmiina kirjoitti...

On <3 Se on nimeltään Miina ja kaikista kesyin, tulee ihan syliin asti makoilemaan rapsuteltavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kunpa olisin saanut olla mukana. Ihanat kanit. Olen niiden kuvalle leperrellyt tänään useampaan otteeseen. OP